Ugrás a tartalomra

Botos és Szinay: ob-arany és Eb-indulás

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 15. szerda 11:11
A DVTK-Miskolci Sportiskola birkózói május 12-én, vasárnap Soltvadkerten léptek szőnyegre a serdülő, kötöttfogású országos bajnokságon.
Thuróczy Gábor (balról), Toplenszki Máté, Kádas Krisztián, Oross Ádám, Bíró Balázs, Botos Dominik, Szinay Csaba, Szinay Szabolcs versenyzők és Juhász Sándor, Bacsó Alex, Lakatos Győző edzők.

Az 50 egyesületet felvonultató viadalon a  Juhász Sándor, Lakatos Győző, Bacsó Alex, és Repka Attila által felkészített miskolciak közül Botos Dominik és Szinay Csaba is aranyérmes lett, mellyel jogot szereztek a korosztályos Európa-bajnokságon való részvételhez.

A legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat Szinay Csaba nyerte el, aki valamennyi meccsét technikai tussal nyerte úgy, hogy ellenfelei vele szemben egyetlen pontot sem értek el. A további két bronzéremnek és egy ötödik helynek köszönhetően a miskolciak a második helyet szerezték meg a csapatversenyben. Az országos bajnokság végén keretet hirdettek kötöttfogásban, a serdülő korosztályban az Európa-bajnokságra és a World School Combat Games-re.

Eredmények

Serdülő kcs.-os kötöttfogású OB

48 kg: 1. Botos Dominik
52 kg: 3. Oross Ádám
57 kg: 3. Szinay Szabolcs
62 kg: 5. Kádas Krisztián
75 kg: 1. Szinay Csaba

Csapat: 2. DVTK-Miskolci Sportiskola

2019. június 27-30., Krakkó (Lengyelország)

Serdülő Európa-bajnokság 

48 kg: Botos Dominik
75 kg: Szinay Csaba

2019. június 18-20., Budapest

World School Combat Games

62 kg: Kádas Krisztián

További hírek

Olvasnivaló