Ugrás a tartalomra

Búcsú a Diósgyőri vártól

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 12. péntek 13:53
Különleges videóval búcsúznak a dolgozók a Diósgyőri vártól a rekonstrukció idejére. Szimbolikusan átadják a vár kulcsát az építőmesternek, hogy elvégezze a tervezett változásokat.

 A királynék vára most egy ideig nem fogad látogatókat, hamarosan megkezdődik a palota rekonstrukciója. A vár népe és további munkatársai egy rendhagyó kisfilmben búcsúznak a látogatóktól. Átadják a vár kulcsát az építőmesternek, hogy elvégezze a tervezett változásokat. Két év múlva kibővült terekkel, még több újdonsággal és élménnyel várják majd a vendégeket.

A Diósgyőri vár azonban továbbra is mesél a várbarátoknak, hiszen még mindig nem árulta el minden titkát. Érdemes tehát követni a vár hivatalos platformjait, honlapját, facebook- és instagram oldalát, youtube csatornáját.

Számtalan kisfilmben osztanak meg érdekességeket, kulisszatitkokat, információkat az elkövetkezendő hónapokban. Az udvarhölgyek és a lovagok elmesélik legkedvesebb történeteiket. Olyan jeleneteket is láthatnak majd, amelyek a közönség kedvencei voltak az elmúlt évek programjain. A Diósgyőri vár tudományos szakértője pedig az ásatásokról, a berendezett enteriőrök, a megvalósult kiállítási koncepció műhely titkairól beszél majd.

A vár mellett található Lovagi Tornák Tere továbbra is a miskolci nyár meghatározó helyszíne marad. A szervezők gőzerővel dolgoznak azon, hogy minden korosztály számára feledhetetlen programot nyújtson az aréna. Koncertekkel, fesztiválokkal, színházi előadásokkal és történelmi játékokkal várják majd az érdeklődőket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!