Ugrás a tartalomra

Családi élmények az Ellipsumban

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. június 19. szombat 08:18
Bárányfelhők úsznak az égen, beköszöntött végre a napbarnító nyár, pontos tehát az időzítés: teljessé vált a miskolci fürdőkínálat azzal, hogy június 12-én megnyitotta kapuit az Ellipsum Gyógy- és Strandfürdő Miskolctapolca.

Az ország legújabb négy évszakos fürdője az egész család számára felhőtlen szórakozást kínál egy teljes napra. A fürdőkomplexumban több mint ötezer négyzetméternyi alapterületen három tematikus fürdőcsarnok, hat beltéri és két kültéri medence, három óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció fokozza az élményfaktort, és szolgálja a fürdőzők kényelmét. A hivatalos átadást követően előbb az a 25 család tapasztalhatta meg, milyen szolgáltatásokkal kényeztetnek a legmodernebb, 21. századi fürdők, akik részt vettek egy nyereményjátékon, majd már a nagyközönség is birtokba vehette az Ellipsumot. A nyitópartit gyermekprogramokkal, vízi aerobikkal, csúszdaversennyel, kézműves foglalkozásokkal és óriás társasjátékokkal igyekeztek felejthetetlenné tenni. Az első napok tapasztalatai alapján főleg családok keresik fel a fürdőt.

Fotó: Mocsári László

Minden korosztály megtalálja benne a magának való programot, feltöltődést és kikapcsolódást – fogalmazta meg véleményét Balázs Regina. Ő egyike volt a nyereményjátékban résztvevőknek, így az elsők között tapasztalhatta meg az Ellipsum 21. századi szolgáltatásait.

– Őszintén mondom, nagyon örülök annak, hogy Miskolcon megépült egy ilyen komplexum, amivel meg tudjuk mutatni ország-világnak, hogy micsoda értékeink vannak: a természeti kincseink és gyönyörűszép környezetünk mellett modern, minden igényt kielégítő fürdőkomplexummal is rendelkezünk ma már. Hangulatosak az épületek, úgy megyünk el innen, hogy azt érezzük, bármikor szívesen visszatérnénk ide.

Változatos fürdőlehetőségek

Miután június 12-én, ünnepélyes keretek között megnyitott az Ellipsum, huszonöt nyertes családjával, szeretteivel kapott lehetőséget első vendégként belépni Miskolctapolca új fürdőjébe. Volt, aki a párját hozta el, más a családját, de előfordult, hogy három generáció együtt érkezett: Nagy László például az édesanyjával és a kislányával jött el. – Láthatóan nagyon tetszik nekik a fürdő, odavannak érte, így én is nagyon élvezem az ittlétet. Változatos fürdőlehetőségek vannak: az is megtalálja a számítását, aki csak lazítani szeretne, és az is, aki élményeket keres. Ráadásul mindez évszaktól függetlenül. Tervezzük, hogy vissza fogunk látogatni.

Közel teltház a nyitónapon

Szombaton aztán hivatalosan is megnyitották az Ellipsumot, méghozzá sztárvendégekkel: a nyitópartin exatlonos celebek – Kempf Zozo és Böjte – is részt vettek. Mellettük gyermekprogramokkal, vízi aerobikkal, csúszdaversennyel, kézműves-foglalkozásokkal és óriás társasjátékokkal igyekeztek felejthetetlenné tenni az első napot a fürdő vezetői – akik aztán szép első hétvégi eredményekről számoltak be lapunknak. Németh Judittól, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy az első napon közel telt ház volt, vasárnapra ez valamivel apadt. – Főleg felnőttek jöttek, nyugdíjas és diákjegyet kevesebbet adtunk el. A hét utolsó napján minden harmadik miskolci látogatónk vette igénybe a kedvezményes miskolci jegyárakat. Elégedett vendégekről számolhatok be, az étellel sokan különösen meg voltak elégedve – mondta, felhívva egyúttal a figyelmet arra is, hogy a nyitás napjától 30 százalék kedvezményt kapnak a miskolci lakcímkártyával rendelkezők az időkorlát nélküli jegyekre, egészen június 30-áig.

Pihenőpark, napozóterasz, kültéri élményelemek

Óriási érték, hogy a fürdők fedettek – ezt már a kétgyermekes miskolci családapa, Mészáros Tibor és felesége, Vica mondta el érdeklődésünkre fürdőzés közben. – Így ugyanis télen is el tudunk jönni a lányokkal, a 8 éves Majával és az egy évvel fiatalabb Lilivel, bár ők most pont abban a korban vannak, hogy vagy nagyok a gyermekmedencéhez, vagy nem ér le a lábuk a felnőtt medencéknél. Pici gyerekeknél a babavilág viszont nagyon jó, nem is tudom, hogy láttam-e már ilyet bárhol az országban. Nekünk, felnőtteknek pedig az tűnt fel, hogy a szekrények jól pakolhatók, rögtön az öltözők mellett vannak, és a családoknak nem kell szétválniuk a külön férfi és női részleg miatt. Tapasztaltuk, hogy fizetésnél azért még vannak fennakadások, a rendszer még nem teljesen állt be, de szerintem ezt hamar kijavítják. Az éttermi részben rend van és tisztaság, nagyon korrekten szolgáltak ki minket – sorolták.

Fotó: Juhász Ákos

A fürdőkomplexumban több mint ötezer négyzetméternyi alapterületen három tematikus fürdőcsarnok, hat beltéri és két kültéri medence, három óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció szolgálja a fürdőzők kényelmét. Pihenőpark, napozóterasz és kültéri élményelemek várják a vendégeket, a gyermekeknek pedig saját játszótér is készült. Az élmény- és strandfürdő talán legnagyobb különlegessége a 66 méter hosszú VR, azaz virtuális valóság-csúszda, amelyen csúszás közben egy speciális szemüvegen keresztül egy izgalmas, négyféle lehetőség közül kiválasztható virtuális világ tárul a csúszdázók elé.

Az Ellipsum második hétvégéjén, június 20-án, vasárnap egyébként az édesapákat ünneplik. Kedvezményt kapnak azok a férfiak, akik gyermekükkel, unokájukkal, keresztgyermekükkel érkeznek.

További hírek

Olvasnivaló