Ugrás a tartalomra

Cseh Lászlóval úszhattak Miskolcon

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 01. szerda 11:55
A budapesti nyitórendezvény után Miskolcon, a Kemény Dénes uszodában folytatódott az Olimpiai ötpróba elnevezésű tömegsport rendezvénysorozat.

Az előre regisztrált távra, megadott időpontra érkeztek a vállalkozó kedvű sportemberek, akik a hazánkban már több évtizedes múltra visszatekintő olimpiai ötpróba sorozat úszó számát teljesítették a miskolci Kemény Dénes uszodában. Szerte az országból 250-en vállalkoztak az 500, az 1500 és a 3000 méteres távok megtételére. Köztük volt Nánási Ottó is, aki annak a meggyőződésének adott hangot, hogy aki elindul egy ilyen próbán, az biztosan kedvet fog kapni egy hosszabb táv, akár a Balaton átúszásra is.

Mocsári László képgalériája

– Kifejezetten jó programnak tartom tehát a rendezvényt, annak pedig nagyon örülök, hogy a főváros határait elhagyva, vidéki városokban is megrendezik az ötpróba úszószámait – fogalmazott, majd a budapesti sportember neki is vágott az általa választott háromezer méter teljesítésének.

A párizsi olimpiáig tartó ötpróba sorozat úszó nagyköveteként vett részt az eseményen az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László, akit Miskolc város polgármestere köszöntött. A pályafutását nemrégiben befejező sportember is teljesített egy választott távot.

– Nagykövetként igyekszem minél több rendezvényen ott lenni, de magam is kipróbálom, más sportágakban hogyan tudom megállni a helyem.

A sikeres tömegsport rendezvény kapcsán, a mozgás fontosságát hangsúlyozva, egy új sportberuházásról is beszélt Miskolc polgármestere.

– Pontosan látjuk, hogy nagy igény jelentkezik a városlakók részéről, hogy mozogni tudjanak. Igyekszünk megteremteni ehhez a feltételeket. Forrást nyertünk például egy népkerti futókör kialakítására, reményeik szerint hamarosan elkezdődhet a kiviteli munka – mondta Veres Pál.

Az Ötpróba Magyarország egyik legnagyobb, közel 25 ezer tagot számláló szabadidősport-közössége, amely színvonalas hazai sportprogramokat hoz el az érdeklődők számára. És bőven van is miből választani, hiszen évente százhúsznál is több rendezvénnyel várják őket. A több mint negyvenéves múltra visszatekintő mozgalom legújabb kiírása júniusban vette kezdetét, a párizsi olimpiáig tartó ciklusban számos újdonsággal készülnek a szervezők, akik a sportteljesítményt mindig ponttal honorálják, amiket aztán értékes jutalmakra válthatnak be a sportemberek. Idén az eddig hét mozgásforma nyolcra bővült: futás, túrázás, országúti és hegyi kerékpár, úszás, kajak-kenu, valamint a triatlon mellett mostantól görkorcsolyában is lehet pontokat gyűjteni a meghatározott eseményeken.

További hírek

Olvasnivaló