Ugrás a tartalomra

Csúcstámadás a Zemplénben

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 09. szerda 09:51
Világbajnoki válogató terepfutó versenyt tartanak szombaton a Zemplén-hegységben, a szervező a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség.
Illusztráció. | Fotó: a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség hivatalos Facebook-oldala

A rajt Pusztafalun, az Öreg Bence Turistaháznál lesz, a cél az ultra futamon – közel 51 ezer méter leküzdése után – ugyanitt lesz. A vertikál kategória indulói a Nagy-Milicet támadják, 5,99 kilométeren 726 méter szintkülönbséget legyőzve, 16,26 km és 1247 méter szintkülönbség megtétele után a Szurok-hegyet érik el a Sky versenyszám versenyzői.

A felnőtt, U23, junior, és ifjúsági atléták számára kiírt viadal válogató a nyári világversenyekre, melyek közül nyár derekán a Katalóniában rendezendő Skyrunning világbajnokság lesz az első. A július 9-11. közötti versenyen várhatóan 10-12 magyar indul.

– Kezd körvonalazódni, hogy kik lehetnek majd az utazókeret tagjai a Skyrunning világbajnokságon és az ifjúsági világbajnokságon – mondta Joó Attila, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség elnöke. – Kifejezetten izgalmas lesz a bajnokság és a válogató második fordulója, a Zemplén Terep Kupa június 12-én, ahol sky, ultra, és vertikál futamot is rendezünk.

Pikáns adalék: a visszautat mindenkinek gyalog kell megtennie a bokanyüstölő terepen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!