Ugrás a tartalomra

Decembertől kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek be az iskolákba a szülők

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 23. kedd 11:01
Akinek nincs védettségije, csak egy kijelölt pontig léphet majd be az oktatási intézmények területére.

Csak védettségi igazolvánnyal engedik be az iskolák épületébe a szülőjet december elsejétől - írja a telex.hu. A szigorításról a hírportál szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere döntött, a határozatról az Oktatási Hivatal levélben tájékoztatta az iskolaigazgatójat. 

Eszerint  ha december elsejétől a gyerekeket iskolába kísérő vagy onnan hazakísérő szülőnek nem lesz védettségi igazolványa, akkor csak egy kijelölt pontig léphet be az iskola területére. A levél szerint eleve csak egy szülő mehet be a gyerekkel vagy a gyerekért az iskolába védettségi igazolás nélkül.

„A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be.”

A 29/2021 (IX. 19.) Emmi-határozat szerint a tanároktól, diákoktól, iskolai dolgozóktól nem kérnek védettségi igazolványt. A szülők mellett minden, az iskolába belépő külső személynek fel kell mutatnia valamilyen hazai, uniós, oltási vagy egyéb védettségi igazolást. Az iskolaigazgató ezenkívül azoknak adhat engedélyt igazolvány nélküli belépésre, akik a hivatalos megfogalmazás szerint „a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzik.

Október 21. szintén Kásler Miklós rendelkezett úgy, hogy a szalagavató bálokon is kötelező a védettségi igazolványt a szülőknek és a családtagoknak.

(Borítképünk illusztráció, Fotó: MiNap/archív:Horváth Csongor)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke