Ugrás a tartalomra

Digitális műtárgyként elárverezik a világ első SMS-ét

minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2021. december 14. kedd 12:11
"Merry Christmas" (Boldog karácsonyt) - állt az üzenetben, amit 1992. december 3-án továbbítottak. A világ első SMS-ét nem helyettesíthető tokenként (non-fungible token, NFT) bocsátja árverésre a Vodafone a franciaországi Aguttes aukciósház online árverésén.

A karácsonyi jókívánság sikeresen megérkezett a címzetthez, Richard Jarvishoz, a Vodafone alkalmazottjához. Ez volt a világ első SMS-e (Short Message Service) - idézték fel a Vodafone Magyarország keddi közleményében az MTI szemléje szerint.

A közlemény szerint a vevő, aki Ether kriptopénzzel fizethet, kizárólagos tulajdonjogot szerez a világ első SMS-ét továbbító eredeti kommunikációs protokoll részletes és egyedi másolatára. A Vodafone a digitális műtárgy értékesítéséből származó bevételt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának, az UNHCR-nek ajánlja fel az otthonuk elhagyására kényszerülő emberek támogatására.

"Az összes üzenetküldő szolgáltatás origója kerül kalapács alá. Ezzel az aukcióval két évszázad úttörő szellemét egyesítjük. A világ első SMS-ét örökítjük meg blokkláncban, és az arról szóló jó hírt nem helyettesíthető tokenként (non-fungible token, NFT) hirdetjük meg árverésen, hogy az értékesítésből befolyó összeggel társadalmunk egyik legégetőbb kihívására megoldást kereső szervezetet támogathassunk" - idézte a közlemény Amanda Nelsont, a Vodafone Magyarország vezérigazgatóját.

(Borítókép: Illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok