Ugrás a tartalomra

A diósgyőri nevelésű párbajtőröző Nagy Kinga a legjobb 16 között

MTI/nemzetisport.hu
Utoljára módosítva
2019. július 18. csütörtök 13:44
A párbajtőröző Nagy Kinga és Muhari Eszter is bejutott a legjobb 32 közé csütörtökön a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon. Nagy pedig a második mérkőzését is megnyerte, ezzel a legjobb 16 közé jutott. Ugyanebben a körben Muhari Eszter kikapott.
MTI/Czagány Balázs

A miskolci junior-vb-bronzérmes párbajtőröző a világranglista 149. helyén álló kazah Uljana Balaganszkajával szemben 4:3-nál vette át a vezetést, s utána már ki sem engedte azt a kezéből, 15:12-re nyert.

Nagy Kingának nagyon erős ellenfél jutott másodjára, a világranglistán negyedik Csoj In Dzsong személyében. A csapatban olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, egyéniben Ázsia-bajnok dél-koreai vívó számított egyértelmű esélyesnek, a magyar párbajtőröző azonban koncentráltan és bátran vívott. Az asszó jelentős részében az ázsiainál volt az előny, de mindig csak egy tussal, és Nagy rendre képes volt egyenlíteni. A harmadik szakasz utolsó percében, amikor már egyre nőtt a feszültség, a magyar vívó keze nem remegett meg, határozottan szúrt, 10-10 után átvette a vezetést, és végül három tus különbséggel győzött.

MTI/Czagány Balázs

„Most még nem nagyon érzem ezt át. Talán pár nap múlva még jobban fogok örülni ennek a győzelemnek, de most még a következő asszómra szeretnék koncentrálni – mondta Nagy az NSO TV stábjának a dél-koreai búcsúztatása után. Az, hogy nyolcért vívhatok számomra nagyon motiváló dolog. Megéreztem a vér szagát, nem érem be ennyivel, a lényeg még csak most jön.”

További hírek

Olvasnivaló