Ugrás a tartalomra

Dobrev Klára gratulált Márki-Zay Péternek

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 17. vasárnap 20:44
Jakab Péter is megszólalt az eredmények kapcsán: „A döntést meghoztátok, eszerint Márki-Zay Péter lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson” – írja a Jobbik elnöke Facebookon.

Az előválasztás második fordulóját fokozott figyelemmel kísérte a média, de a szereplői sem rejtettegették gondolataikat: több politikus is megszólalt a témában. A telex.hu több posztot és aktivitást is szemlézett, valamint élő közvetítéseket is tartott a két jelölt eredményváróiról. Bár a szavazatokat még számolják, Márki-Zay Péter előnye nagy: körülbelül 65 ezer szavazattal vezet. Dobrev Klára ennek tükrében már gratulált is miniszterelnök-jelölt társának: azt mondta, hogy innentől kezdve tiszta szívvel támogatja Márki-Zay Pétert.

Jakab Péter is készpénznek vette a 70 százalékot meghaladó feldolgozottságnál kialakult részeredményt

"Tudom, hogy vannak most, akik csalódottak, mert nem az ő jelöltjük nyert. Tudom, hogy vannak most, akik sorolnák a sérelmeiket, amiket elszenvedtek a kampány alatt. Én viszont mindenkit arra kérek: ne tévesszük szem elől a valódi célt, ami sohasem egymás legyőzése volt, hanem az, hogy a többség dönthesse el, ki vezesse az összefogást a rezsim elleni küzdelemben" - írta Jakab Péter.

 „Orbán Viktornak áprilisban lejár az ideje” – ezt már a Momentum elnöke, Orosz Anna mondta, aki az első beszédét tartotta ebben a pozíciójában. Orosz megköszönte az aktivistáknak, szavazatszámlálóknak és civileknek, hogy segítették az előválasztás lebonyolítását. Úgy véli, 850 ezer ember részvétele azt bizonyítja, hogy az emberek a kezükbe vették a sorsukat, ami az elmúlt 12 év apátiája után hatalmas eredmény.

További hírek

Olvasnivaló