Ugrás a tartalomra

A Dózsa György úti óvoda is megújul

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 20. szerda 13:44
Miskolcon több óvoda energetikai korszerűsítése és infrastrukturális fejlesztése van folyamatban. Egyikük a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény Dózsa György Úti Tagóvodája, amelynek épületét 1983-ban adták át, így a beruházás már nagyon esedékes volt.

Látható, hogy mennyit fog változni az épület a várható januári átadásra. Új nyílászárók fogadják az embert, a fűtőtesteket is lecserélték és a vezetékek frissen lógnak ki a falból. Az ovisok, a pedagógusok és a szülők már nagyon várták a fejlesztést, hiszen az épületet közel 40 éve adták át, azóta pedig csupán apró renoválások javítottak az állapotán.

Képgalériánk a megújuló óvodáról; Fotók: Beregi László

Kovács Krisztina tagóvoda-vezető részletezi: a fűtés mellett a szennyvíz- és a vízvezeték-rendszer a kezdetek óta nem éltek meg fejlesztést, a nyílászárók, illetve a szigetelés cseréje legutóbb több mint 10 éve történt meg. A megújulás mellett belül is átalakul kissé az épület. Változnak a felnőtt öltözők, nagyobb lesz a tehetséggondozó szoba, valamint a konyhai részleg kap még egy mosogató teret.

A munkálatok júliusban kezdődtek meg. A tagóvoda vezetője szerint a gyerekekkel együtt optimisták, hogy minél hamarabb visszatérhetnek a saját óvodájukba.

Az intézménybe 72 gyermek jár jelenleg, ők a felújítások idejére a MIOVI József úti Tagóvodájában és a Brunszvik Teréz Tagóvodában vendégeskednek. Kovács Krisztina elmondása szerint mind ők, mind szüleik rugalmasan álltak a költözéshez, sőt számítottak arra, hiszen évek óta kifejezetten várták, hogy megtörténjen.

Szopkó Tibor és Kovács Krisztina

Az óvodások számára érdekes a megváltozott környezet a befogadó intézményekben, emellett a pedagógusaik ugyanazok, így túl nagy változást nem érzékelnek az átmeneti időszakban.

A terület önkormányzati képviselője, Szopkó Tibor alpolgármester a körzet egyik legfontosabb fejlesztésének nevezte a felújítást. Felidézte, hogy amikor a munkálatok megkezdése előtt bejárták az óvodát, „felszaladt az ember szemöldöke” a látottaktól.

A TOP-os pályázati forrásból megvalósuló beruházás vége ugyan odébb van, de már most látszik a változás. A képviselő szerint jó ütemben halad a megújulás és úgy érzi, akkora lesz a fejlődés, hogy a régi állapotok után szinte rá se fognak ismerni az intézményre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!