Ugrás a tartalomra

Dreamnight at the Zoo – Áloméj a Miskolci Állatkertben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 05. hétfő 19:46
Egy különleges estét tartottak a napokban különleges gyermekeknek a Miskolci Állatkertben - közölték a szervezők hétfői közleményükben.
Fotók: Miskolci Állatkert

Péntek kora este rendezték meg a Dreamnight at the Zoo – Áloméj az állatkertben elnevezésű zártkörű programot. 1996-ban a Rotterdami Állatkertből indult a jótékony kezdeményezés, melyhez a Miskolci Állatkert 2007-ben csatlakozott először.

Azóta minden évben, június első péntek estéjén, az állatkert zárását követően a fogyatékkal élő és krónikus beteg gyermekeket egy különleges, izgalmas programon látják vendégül Miskolcon.

Idén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház Gyermekegészségügyi Központjának kis betegeit, a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének tagjait, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének tagjait, a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és EGYMI tanulóit, valamint a Martin János Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola tanulóit látták vendégül egy élményekben gazdag estére.

A gyerekek kipróbálhatták az Állatkertben használt eszközöket, például a fúvócsövet, megérinthettek egyes állati „alkatrészeket”, például koponyákat, testközelbe kerülhettek különleges állatokkal, de arcfestés révén maguk is kedvenc állatuk bőrébe bújhattak. Ügyességüket középkori játékok kipróbálásával mérhették fel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!