Ugrás a tartalomra

Dzsúdóztak és közösséget építettek a szervek

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. április 07. csütörtök 16:56
25 csapat és 117 versenyző indult el a belügyminisztérium rendvédelmi szervei számára kiírt dzsúdó bajnokságon csütörtökön, ahol a sport mellett az összetartás is fontos szerepet kapott. Első alkalommal volt a Miskolci Rendvédelmi Technikum a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságának házigazdája.

Rák László rendőr alezredes, a Miskolci Rendvédelmi Technikum osztályvezetője és a megmérettetés főszervezője elmondta, hogy a csütörtöki dzsúdó-verseny csupán egy állomása a Belügyminisztérium országos bajnokságának, amely több helyszínre és sportágra terjed ki.

Képgalériánk a megnyitóról és a versenyről; Fotók: Juhász Ákos

„Örülünk, hogy egyáltalán létrejöhetett a rendezvény, hiszen a világjárvány miatt sokáig szüneteltek a versenyek” – kezdte, majd hozzátette, hogy az eredmény szinte másodlagos és reméli, mindenki úgy hagyja majd el Miskolcot, hogy kellemes élményeket visz magával.

A hazai csapatot képviselte Járdánházy Ákos másodéves tanuló. Az ő sportága elsősorban az MMA, azonban szerette volna kipróbálni magát a dzsúdóban is, mivel régóta űzi a küzdősportokat.

Azzal zárta, hogy az ország több részéből érkeztek kollégák, ami nagyon jó érzés számára. Néhányukat már a verseny előtt is ismerte, jó volt őket újra látni, illetve új társakkal is találkozott.

A BM Országos Judo Verseny csapateredményei:

1. Nemzeti Közszolgálati Egyetem 73 pont

2. Miskolci Rendvédelmi Technikum 67 pont

3. Körmendi Rendvédelmi Technikum 56 pont

4. Terrorelhárítási Központ 49 pont

5. Készenléti Rendőrség 41 pont

6. Budapesti Rendőr-főkapitányság 40 pont 

További hírek

Olvasnivaló