Ugrás a tartalomra

Egy miskolci jogász, aki legszívesebben érzelmeket fest meg

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 28. kedd 16:53
Soha nem tanult festeni, ma mégis sokan - munkája mellett - művészetével kapcsolják össze a nevét Orbán Orsolyának. A miskolci jogásznak hamarosan kiállítása is nyílik.
Fotók: Horváth Csongor

Először csak kikapcsolódásképpen, saját magának kezdett el festeni Orbán Orsolya, képei azonban mostanra több miskolci lakásban megtalálhatók.

- Nem akarok profi festővé válni, nem ez a célom, hanem egész egyszerűen csak az, hogy megfessek egy képet, ami bennem van - mondja.

Művészete az egyik legnagyobb közösségi oldalon bontakozott ki, hat éve ugyanis elkezdte megosztani munkáit egy Facebook zárt csoportban, szigorúan csak ismerőseivel. A képei aztán hamar gazdára találtak - sőt, hamarosan saját kiállítása is nyílik.

- A festészeti termékenységem, ha lehet ilyet mondani, mindig az adott hangulatomtól függ: ha jó passzban vagyok, akkor nagyon sokat festek egyszerre; van úgy, hogy egy-két hónap alatt megfestek akár 4-5 képet is - teszi hozzá.

A vén bolond - ezt a címet kapta az a kép, ami egy bohócot ábrázol. Maga a téma a vidámságról szólna, a képre festett férfi arca viszont valami egészen másról árulkodik.

- Ő mulattat, mi a színes részét látjuk a munkájának, viszont a kulisszák mögött azért nem mindig vidám a bohóc - részletezi.

Orsolya képei mindig valamilyen érzést fejeznek ki.

- A festményeimnek a legfőbb célja a saját érzelmeim kivetítése. Azért is szeretek festeni, mert nagyon nehezen beszélek az érzéseimről, és ha foglalkoztat valami, vagy van bennem egy érzés, amit közvetíteni szeretnék, akkor azt lefestem - mondja Orbán Orsolya, akinek képeit szombaton szülővárosában, Borsodnádasdon állítják ki legközelebb.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!