Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 06. kedd 17:27
Mutatjuk 1 percben a város legfontosabb híreit az elmúlt 24 órából.

Közérdekű adatigénylések

2022-ben már több, mint 100 közérdekű adatigénylés érkezett a városházára. Az azt megelőző évben mindössze 82, míg 2020-ban 54. A város a megválaszolt adatkérésekért cserébe nem vesz igénybe költségtérítést, hanem ingyenesen biztosítják a közérdekű adatigénylést. Csak az olyan kérvényeket utasították el, amik nem a hivatalhoz tartoznak, vagy névtelenül érkeztek.

Pszichiátriai Centrum

Új ellátási keretek között várja a pácienseket a Pszichiátriai Centrum a Semmelweis Tagkórházban. A központról, az új lehetőségekről sajtótájékoztatón számoltak be. Az épületkomplexum már hétfő óta fogadja a betegeket. Hiánypótló, komplex ellátást biztosítva az északkelet-magyarországi régióban. 

Fél évszázad után újra a rock fővárosa lesz Miskolc

Ötven éve rendezték meg a DVTK stadionban a legendás Diósgyőri popfesztivált. Az 1973 június 10-én tartott rendezvény ezen a szombaton a Lovagi Tornák terén elevenedik meg. A Rock 50 fesztiválra érkezik az egykori fellépők közül a P-Mobil, LGT dalokat játszik a Zenevonat formáció, itt lesz Karácsony János és Solti János, Tátrai Tibor zenekara és a Miskolci Illés Emlékzenekar is énekel majd egykori Illés számokat.

További hírek

Olvasnivaló