Ugrás a tartalomra

Egy tucat migránst fogtak Szegeden

888.hu
Utoljára módosítva
2019. július 17. szerda 13:23
Sűrű két nap áll a magyar rendőrök mögött.

A rendőrök csütörtökön Szeged közigazgatási területén két iráni és négy afgán állampolgárt tartóztattak fel – írja a 888.hu. Ezt követően a járőrök előbb egy észak-macedón, majd egy szerb honosságú kamionban további három-három határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat – írja a police.hu.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei kedd hajnalban fogtak el két határsértőt a település közigazgatási területén. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a kirendeltségre előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen egy Szerbia irányából belépő személyvonat átkutatása során a rendőrök hétfő éjjel három külföldit találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. A férfiak a vonat alvázára felkapaszkodva, jogellenesen próbáltak Magyarországra jutni.

Egy órával később a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások Katymár közigazgatási területén tizenkét külföldit tartóztattak fel. Az illegális migránsok afgán, bangladesi, pakisztáni és indiai állampolgárnak vallották magukat.

Másfél óra múlva Hercegszántó közigazgatási területén újabb két illegális migránst tartóztattak fel az rendőrök. Egyikük szír, a másik férfi pedig líbiai állampolgárságúnak vallotta magát.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Baranya megyében is illegális migránsokat fogtak a rendőrök

A rendőrök 2019. július 16-án 11 óra 45 perckor tíz illegális migránst tartóztattak fel Kölked térségében.

A férfiakból álló csoport tagjai afgán, szír és pakisztáni állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!