Ugrás a tartalomra

Egyelőre nem lesz kötelező oltás a városi intézményekben

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 04. csütörtök 14:52
Az országos átlag fölötti az átoltottság a város intézményeiben - ezzel indokolják a döntést.
fotók: Juhász Ákos

A romló országos járványhelyzet miatt Veres Pál, Miskolc polgármestere elrendelte, hogy mérjék fel a miskolci önkormányzat, a városi cégek, illetve a városi intézmények dolgozóinak körében, hogy mennyien és hány oltást kaptak eddig - számol be az önkormányzat. Az eredmények azt mutatják, hogy ezekben az intézményekben és vállalatoknál a munkavállalók átoltottsága magasabb az országos átlagnál, éppen ezért a polgármester egyelőre nem rendeli el az 599/2021.(X.28.) Korm. rendeletben felsorolt önkormányzati fenntartásban működő intézményeknél foglalkoztatottak kötelező oltását.

A városházsa szerint vannak ugyanakkor olyan intézmények is – például a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény -, amelyeknél az ellátottak köre, életkoruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen fontos, hogy a velük érintkező szociális munkások, idősgondozók oltottak legyenek, éppen ezért ezeknél az intézményeknél továbbra is különösen nagy figyelmet fordítanak a biztonságos munkavégzésre és az oltások meglétére.

A városvezetés kijelenti, továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérik, elemzik és értékelik az országos járványhelyzet alakulását, készen arra, hogy amennyiben indokolttá válik, a lehető legrövidebb időn belül meghozzák a szükséges intézkedéseket.

A szakemberek pedig továbbra is mindenkinek azt ajánlják, hogy bár egyelőre nem kötelező az oltás a városi intézményekben és cégeknél, saját egészsége és hozzátartozóinak védelme érdekében mindenki kérje valamelyik rendelkezésre álló vakcinát, és amennyiben szükséges, akár harmadik alkalommal is oltassa be magát.

További hírek

Olvasnivaló