Ugrás a tartalomra

Egyre népszerűbb a darts Miskolcon is

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2021. február 15. hétfő 12:19
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend Miskolcon is a darts. 2019 óta a DVTK kötelékében mintegy negyvenen dobálják a tripla húszat.

Korábban is volt Miskolcon dartsegyesület, de 2019-ben a Diósgyőr saját szakosztályt indított a helyi játékosokkal. Ma már húszan rendelkeznek versenyigazolással, tavaly óta a magyar szövetség által kiírt versenyeken is részt vesznek. A megyei első és második helyet az ő versenyzőik birtokolják – tudtuk meg a szakosztályvezetőtől. A sportág nagyon magával tudja ragadni az embert, ezt Kamenyiczki Tibor is korán megtapasztalta.

– Eleinte csak barátokkal játszottam, aztán mivel jól ment, így versenyeken is elindultam. Sokat gyakoroltam otthon, és 2000-ben megyei bajnok lettem. Országos versenyt párban nyertem, de büszke vagyok egy nemzetközi megmérettetésen elért nyolcadik helyre is.

A diósgyőriek az indulás óta rengeteg versenyt megjártak országszerte, de a klubtagok nyílt versenyeken is részt vehetnek. Heti két edzésük szokott lenni, kedden és csütörtökön. A koronavírus azonban nekik is megnehezítette a felkészülésüket, most csak otthon tudnak edzeni. Még a rendszeres online versenyek sem tudják szimulálni azonban a kiélezett versenyszituációkat. A klubnál mindenesetre reménykednek, hogy hamarosan, akár már tavasszal minden visszatérhet a rendes kerékvágásba.

Kamenyiczki Tibor szerint főleg egy-egy nagy hírverést kapó nemzetközi verseny után növekszik meg az érdeklődés a darts iránt. Diósgyőrben szívesen látnak mindenkit; aki tehetséget érez magában, náluk kipróbálhatja magát, és akár igazolt versenyző is válhat belőle.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!