Ugrás a tartalomra

Együtt a csapat – a Fidesz-KDNP jelöltjei is összegyűjtötték a szükséges aláírásokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 24. szombat 14:27
Alakszai Zoltán polgármesterjelölt mellett a Fidesz-KDNP mind a 19 egyéni képviselőjelöltje is már az első napon összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat.

Mától kaphatják meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődött a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának aláírásgyűjtése. A valamivel több mint nyolcmillió választópolgárnak legkésőbb augusztus 23-ig kellett megkapnia a választásról szóló értesítőt. Jelölteket a választópolgárok ajánlóíveken ajánlhatnak.

Fotók forrása: Alakszai Zoltán polgármesterjelölt hivatalos Facebook-oldala

A képviselő- és polgármester-jelölteknek szeptember 9-én 16 óráig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat. Mint arról szombaton délelőtt beszámoltunk, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje, Alakszai Zoltán rekordgyorsasággal, alig két óra alatt összegyűjtötte a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlásokat. Posztjában a következőket írta a Facebookon:

„Jelentem, a polgármester-jelöltséghez szükséges 500 aláírás többszörösét összegyűjtöttük alig két óra alatt. A munkát folytatjuk, a következő hetekben mindenkihez szeretnék eljutni. Hajrá Miskolc, hajrá Diósgyőr!”

Nem sokkal később már arról is be tudtak számolni, hogy a kormánypárt mind a 19 miskolci egyéni képviselőjelöltje hasonlóan sikeres startot vett. Az alábbi szöveggel jelent meg egy fotó Alakszai Zoltán oldalán:

„Együtt a csapat! A Fidesz-KDNP mind a 19 képviselőjelöltje összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat! Köszönjük a támogatást, folytatjuk! Hajrá Miskolc, hajrá Diósgyőr!”

További hírek

Olvasnivaló