Ugrás a tartalomra

Együtt tornáznak, hogy fittek maradjanak

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 03. vasárnap 08:46
Viccelődős társasággal mesés a hangulat – így jellemezte ötletgazdájuk a tíz év alatt szerveződött csoportot, aminek tagjai kivétel nélkül mind szépkorúak. Reggelente megtalálhatók a Népkertben: sétálnak és tornáznak, hogy jól induljon minden napjuk.
Fotó: Mocsári László

Nyolcvannégy évesen használja a tiroli csúszdát Irénke néni. Ő is ahhoz a csoporthoz tartozik, aminek tagjai reggelente a Népkertben edzenek.

– Tíz évvel ezelőtt kezdtem el futni itt, ahova 2014-ben építettek egy fitness parkot – mondta Tóth Ferencné Margó. – Akkor úgy gondoltam, érdemes használni az eszközöket az edzés utáni lazításképpen. Ez akkora élmény volt, hogy ha valakivel találkoztam, hirdettem ennek jó hatását, főleg hogy legyen társaságom is. Előbb-utóbb ők is szóltak másoknak, és így jött össze egy kis csapat – emlékezett vissza.

Hét-nyolc szépkorú minden reggel 7 órakor találkozik a sportcsarnoknál, de előfordul, hogy akár tizenketten is vannak. – A Corvinról indulok, és mikor a sportcsarnokhoz érek, ott már vár rám Bözsike, Tündi, Ildikó meg Márti is, ők Évikével szoktak sétálni, aki kerékpárral jön. A lányok több kör után velem együtt tornáznak a parkban. Néha mondunk olyan vicceseket, hogy zeng tőlünk a Népkert – mondta Margó, aki elárulta, mínusz 7 fokig kijárnak, akár jégkaparóval is, mert egyébként elvonási tüneteik vannak: fájni kezd mindenük.

Közülük a legfiatalabb hatvanéves.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!