Ugrás a tartalomra

Elektronikusan is be lehet iratkozni az óvodákba, általános iskolákba

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 16. kedd 12:38
A Miskolc önkormányzatának fenntartásában működő óvodák 2021/2022-es nevelési évére áprilisban lesz lehetősége a szülőknek beíratni gyermekeiket – tájékoztatott a városháza közleményében.

Megjelent az emberi erőforrások miniszterének határozata az óvodai és általános iskolai beiratkozások rendkívüli szabályairól.

A miniszteri határozat értelmében a 2021/2022. nevelési évre, illetve tanévre történő beiratkozás a szokásos rendben és ütemezésben történhet meg, azonban a szülőnek/gondviselőnek nem szükséges feltétlenül személyesen megjelennie az intézményben, hanem elektronikus úton is eljárhat. Utóbbi esetben a szükséges dokumentumokat elegendő az első nevelési napon, illetve a tanév első napján benyújtani.

Az óvoda és az általános iskola - a járványügyi szabályok figyelembevételével - beosztást készít a beiratkozás időpontjára vonatkozóan, ennek részleteiről az intézmények honlapján lehet tájékozódni.

Az önkormányzati fenntartású óvodákban a beiratkozás időpontja nem változott, arra április 20. 21. 22. napján kerülhet sor.
 

További hírek

Olvasnivaló