Ugrás a tartalomra

Elérkezett advent első vasárnapja

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. november 29. vasárnap 11:38
Az idei adventben a körülmények, a koronavírus-járvány és a korlátozások is rákényszerítenek az elcsendesedésre - mondta Fehér Zoltán, a Szent István-bazilika káplánja az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Forrás: pixabay.com

Fehér Zoltán arról beszélt: "ez a karácsony más karaktert ölt, nincsenek nagy családi összejövetelek, találkozások", így nagyobb, különleges hangsúlyt kap az "önmagunkba nézés", a "lelki forrásokból táplálkozás".

Adventben, a Jézussal való találkozásra készülve "hitben, reményben, szeretetben akarunk növekedni", és idén ebből a háromból a remény a legmeghatározóbb - mondta.

Kitért arra: advent időszaka egyrészt "látható készület" karácsony, Jézus Krisztus megtestesülésének ünnepére, elcsendesedve, böjttel, imádsággal. Másrészt várakozás Jézus második eljövetelére. "Jézus most is érkezőben van, és az a kérdés, hogy engem hogyan fog érinteni az  eljövetele". Mindenkinek van tehát egy személyes adventje - mondta.

Hozzátette: Jézus mindig arra tanított, hogy második eljövetelekor "ne rémüldözzünk a minket körülvevő világ szörnyűségeitől, hanem legyenek ezek jelzések, hogy nézzünk önmagunkba".

További hírek

Olvasnivaló