Ugrás a tartalomra

Előzetesben a mezőkövesdi rablás gyanúsítottja

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 14. péntek 13:58
A Mezőkövesdi Járásbíróság pénteken letartóztatását rendelte el egy mozgáskorlátozott sértett kirablásával gyanúsított férfinak.

A  gyanúsított  május 12-én éjjel bement egy mozgáskorlátozott  lakásába azzal az ürüggyel, hogy gyógyszert akar eladni neki. A visszutasítás után a gyanúsított nagy erővel meglökte az idős férfit, aki emiatt az ágyra esett, ezután a kiszolgáltatott sértett kezéből kicsavarta a 66.000.- forint értékű mobiltelefonját, majd távozott. A készüléket később ezer forintért eladta egy ismerősének.

A gyanúsítottal szemben a bűncselekmény elhárítására életkoránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás, ezért akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett befolyásolásával veszélyeztetné az eljárás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke