Ugrás a tartalomra

Eltűntek a kukák egy ausztrál iskolából, hogy környezettudatosságra neveljék a diákokat

szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 16. hétfő 11:57
Csak a mosdókban maradnak meg az egészségügyi kukák, az összes többi hulladéktárolót eltüntették egy melbourne-i iskolából.

Az Independent híre szerint az ausztrál lányiskola célja, hogy 2020-ra szinte nullára csökkentsék az intézményben keletkező szemetet, ezzel is minél jobban tehermentesítve a környezetet.

Az igazgatónő a szülőknek írt levelében azzal indokol, hogy reményeik szerint a döntés

mind a hallgatókat, mind a személyzetet arra ösztönzi, hogy kevesebb szemetet vigyenek az iskolába, és így az otthoni hulladékok termelése is csökkenhet idővel.

A döntés értelmében az új tanévben már nincsenek szemetesek az osztálytermekben, helyükre újrahasznosító állomások és komposztálási megoldások kerültek. A diákok nyerhetnek is, ha környezetbarátabban gondolkoznak a jövőben: azok, akik például újrahasználható csomagolásban tartják az ebédjüket, egy jelvényt kapnak, amivel sorsoláson vehetnek részt.

AFP/Getty Images

A szeretlekmagyarorszag-hu értesülései szerint, az ötlet egyébként nem az igazgatótól, hanem az iskola fenntarthatósággal foglalkozó csoportjától származik. Az intézményvezető hozzátette, hogy még nem mindenkit sikerült maradéktalanul meggyőzni a terveiről, de legalább egy esélyt szeretne adni az elképzelésnek. Ha bejön, ők lehetnek az első középiskola az országban, ami teljesen a zero waste, vagyis a hulladékmentes életmód szellemében működik.

A Melbourne Girls' College (MGC) csak az elmúlt évben 13 ezer ausztrál dollárt (2,7 millió forint) költött arra, hogy mintegy 1000 köbméter, jellemzően papírhulladékot távolítson el az intézmény területéről.

Programok

-
-