Ugrás a tartalomra

Eltűntek a kukák egy ausztrál iskolából, hogy környezettudatosságra neveljék a diákokat

szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 16. hétfő 11:53
Csak a mosdókban maradnak meg az egészségügyi kukák, az összes többi hulladéktárolót eltüntették egy melbourne-i iskolából.

Az Independent híre szerint az ausztrál lányiskola célja, hogy 2020-ra szinte nullára csökkentsék az intézményben keletkező szemetet, ezzel is minél jobban tehermentesítve a környezetet.

Az igazgatónő a szülőknek írt levelében azzal indokol, hogy reményeik szerint a döntés

mind a hallgatókat, mind a személyzetet arra ösztönzi, hogy kevesebb szemetet vigyenek az iskolába, és így az otthoni hulladékok termelése is csökkenhet idővel.

A döntés értelmében az új tanévben már nincsenek szemetesek az osztálytermekben, helyükre újrahasznosító állomások és komposztálási megoldások kerültek. A diákok nyerhetnek is, ha környezetbarátabban gondolkoznak a jövőben: azok, akik például újrahasználható csomagolásban tartják az ebédjüket, egy jelvényt kapnak, amivel sorsoláson vehetnek részt.

AFP/Getty Images

A szeretlekmagyarorszag-hu értesülései szerint, az ötlet egyébként nem az igazgatótól, hanem az iskola fenntarthatósággal foglalkozó csoportjától származik. Az intézményvezető hozzátette, hogy még nem mindenkit sikerült maradéktalanul meggyőzni a terveiről, de legalább egy esélyt szeretne adni az elképzelésnek. Ha bejön, ők lehetnek az első középiskola az országban, ami teljesen a zero waste, vagyis a hulladékmentes életmód szellemében működik.

A Melbourne Girls' College (MGC) csak az elmúlt évben 13 ezer ausztrál dollárt (2,7 millió forint) költött arra, hogy mintegy 1000 köbméter, jellemzően papírhulladékot távolítson el az intézmény területéről.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!