Ugrás a tartalomra

Emlékerdőt adtak át Bekénypusztán

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 18. péntek 09:19
Emlékerdőt ültetett és emlékoszlopot avatott Bekénypusztán az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. az idei „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében - tájékoztatott az erdőgazdaság.

A Bükkalja egyik legszebb vidékén, a Délbükki Erdészeti Igazgatóság területén kialakított egyhektáros, gyertyános-kocsánytalan tölgyes erdőt június 17-én avatták fel. A Bekénypuszta környéki vadászterület csaknem nyolcvan éve van az erdőgazdaság, illetve jogelődjei kezelésében.

Az ünnepségen beszédet mondott Gulyás Andrea, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. kiemelt ügyekért felelős igazgatója, Tállai András, országgyűlési képviselő, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, valamint Sárhegyi Zoltán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. felügyelőbizottságának elnöke.

Közölték: a rendezvényen adták át az „ÉSZAKERDŐ Zrt. 2020. évi hivatásos vadásza” emlékplakettet. Ilyen elismerést évről-évre a társaság kiemelkedő munkát végző munkatársai kaphatnak. A plakettet Szemán Márk, a Hegyközi Erdészeti Igazgatóság kerületvezető erdésze és hivatásos vadásza vette át Zay Adorjántól, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatójától. Az emlékerdő-avatások sorában egyedülálló módon, a területen egy erdei időkapszulát is elhelyeztek, amelyben az erdőgazdaság vadgazdálkodási tevékenységével kapcsolatos emlékek kaptak helyet. A programon a résztvevők jelképesen egy facsemetét is elültettek.

 Az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársai abban bíznak, hogy az emlékerdő sokáig hívja majd fel a figyelmet az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra, az elegy fafajként ültetett madárcseresznyék pedig virágzásukkal sok éven keresztül jelzik a tavasz beköszöntét - zárul a közlemény.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!