Ugrás a tartalomra

Emlékkeresztet avattak a Szinva forrásnál

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. augusztus 24. kedd 15:07
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére állított és szentelt emlékkeresztet az Északerdő Zrt. kedden, Lillafüreden.

A budapesti rendezésű kongresszus emlékére országszerte kereszteket állítanak az állami tulajdonú erdőgazdaságok. Így történt ez Lillafüreden is, ahol az Északerdő Zrt. stílszerűen a Szinva forrást választotta helyszínnek – illeszkedve a vallási tanácskozás jelmondatához: „Minden forrásom belőled fakad”.

Minden forrásom belőled fakad
Fotó: Horváth Csongor

Sárhegyi Zoltán, az Északedő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke felidézte, hogy több mint 80 év telt el, mióta Magyarország a katolikus világtalálkozó házigazdája volt. Hozzátette: fontos, hogy a keresztény értékek jelen legyenek a mindennapjainkban is.

Sárhegyi Zoltán
Fotó: Horváth Csongor

A szót Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára vette át. Mint elmondta, a minisztérium a Miniszterelnökséggel karöltve 21 állami erdőgazdaság területén állít emlékművet az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából.

Szinay Attila
Fotó: Horváth Csongor

Az államtitkár felhívta arra is a figyelmet, hogy az Északerdő több mint 100 ezer hektárnyi erdőterületet kezel, amelyeken számos emlékhely is található. Ezek listáját mostantól az újonnan felavatott emlékkereszt bővíti.

Zárásként arról szólt, hogy a négyméter magas tölgyfakeresztet körülölelő vasszerkezetet az erdőgazdaság munkatársai készítették el, ami még kedvesebbé teszi az emlékművet.

Juhász Ferenc
Fotó: Horváth Csongor

A kereszt felavatását Juhász Ferenc pasztorális helynök tette teljessé annak felszentelésével.

További hírek

Olvasnivaló