Ugrás a tartalomra

Emődtől a Borsi várig

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 11. csütörtök 10:41
Számos vidéki koncertet adnak az elkövetkezendő hetekben a Miskolci Szimfonikusok. Az egy hetes olaszországi turnéról hazatérő Miskolci Szimfonikus Zenekar nem pihen a nyár hátralévő részében sem. Több vidéki helyszínen is találkozhatnak velük a zenekedvelők.

Augusztus 19-én, az emődi szabadtéri színpadon adnak filmzenés koncertet a Szimfonikusok az Emődi Nyári Esték programsorozat keretében. A koncert első részében gyerekeknek szóló rajzfilmslágerek, míg a második részben a legnagyobb hollywoodi kasszasikerek jól ismert dallamai csendülnek majd fel. A koncertet vezényli Szabó Sipos Máté, közreműködik Cselepák Balázs énekes, színész és Handa Eszter, énekes.

Augusztus 26-án a már 5 éves múltra visszatekintő Kastély-szerenád sorozat következő koncertjét láthatják, hallhatják az érdeklődők az edelényi L’Huillier-Coburg kastély udvarán. A koncert kísérőprogramja egy igazán üdítő borkóstoló a Gallay Pincészet kíváló boraiból a kastély csodás Dísztermében. A koncert dirigense Antal Mátyás, szólistája pedig Horváth Béla oboaművész.

Edelény után Borsiba utaznak, ahol nemrégiben felújított Rákóczi-várkastélyban koncerteznek a szlovák és magyar közönség örömére egyaránt.

Augusztus 28-án pedig részt vesznek a Szinva Örökség Napok programsorozatban. A Szinva teraszon muzsikálnak majd a város zenekedvelőinek.

A sor egyébként folytatódik majd jövő hónapban is. Szeptember 17-én a Kerekdomb Fesztivál visszatérő vendégeiként érkezik a Zenekar majd Tállyára.

További hírek

Olvasnivaló