Ugrás a tartalomra

Érkeznek a meghívók a közösségi gyűlésre

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 18. szerda 13:08
Szerdától várható, hogy célba érkeznek a kedden postázni kezdett meghívólevelek: az invitálást tízezer miskolcinak címezték és a szeptember-októberben zajló közösségi gyűlésre szólnak.

Miskolc MJV Önkormányzata, valamint két civil szakmai szervezet, a DemNet Alapítvány és a Dialóg Egyesület közös törekvéseként megvalósuló kétszer kétnapos rendezvényen a klímaváltozás, a levegő minőségének védelme kérdéseiben tartanak fórumot, amelyen a városlakókat ötven kiválasztott polgár képviseli, minden szempontból reprezentálva (nemre, korra, lakóhelyre, szociális helyzetre, stb. tekintettel) a miskolciak egész társadalmát. A közösségi gyűlés egy új formája a demokratikus jogok gyakorlásának, az állampolgári vélemények érvényre juttatásának. Ezt az eszközt Miskolc az országban másodikként próbálhatja ki – kedvező külföldi, illetve fővárosi példák nyomán –, és célja, hogy olyan civil álláspont fogalmazódhasson meg a két hétvégén lezajló eszmecsere nyomán, ami iránymutatásul szolgálhat a következő évekbeli városvezetés számára a környezetvédelemmel, közlekedéssel, városüzemeltetéssel kapcsolatos koncepciók kidolgozásakor, döntések meghozatalakor.

A program weboldala a regisztrációs lehetőséggel (amiről a meghívóban a címzettek pontos tájékoztatást kapnak) és bővülő háttérinformációkkal itt található.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!