Ugrás a tartalomra

„Erős, ütőképes honvédségre van szüksége az országnak”

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 03. kedd 15:55
Ezt mondta a honvédelmi miniszter Miskolcon. Benkő Tibor szerint a haza védelme össztársadalmi ügy, hiszen a békét és biztonságot fenn kell tartani. Ehhez pedig szükség van a honvédségre. A Miskolci Egyetemen a toborzó iroda is ott volt.

Fegyverek, egyenruhák, helikopter szimulátor – ha toborzásról van szó, a honvédség Miskolci toborzó irodája nem bízza a véletlenre. A kemény munka kifizetődik, 2017 óta mintegy négyszázan jelentkeztek területvédelmi tartalékosnak. Kisev-Illés Gábor például tavaly októberben szerelt fel. Azért jelentkezett, hogy megalapozza katonai pályafutását.

Mocsári László képgalériája!

– Önkéntes területvédelmi tartalékos vagyok a 10. területvédelmi zászlóaljnál. Rengeteget tanultunk a nyári kiképzések alkalmával – mondta el.

A honvédség célja, hogy minél több, Gáborhoz hasonlóan elkötelezett, lelkes fiatal csatlakozzon. A Zrínyi 2026-nak, vagyis a honvédelmi és haderőfejlesztési programnak két fontos pillére van: egyrészt a katona-, másrészt a haditechnikai fejlesztések – mondta a honvédelmi miniszter. – Vannak értékeink, szeretteink, van hazánk. Van mit óvnunk és védenünk – tette hozzá Benkő Tibor, aki szerint a biztonsági helyzet itthon stabilnak mondható, de ezt fent is kell tartani.

– Borsodban, és Miskolcon is azt tapasztaljuk, hogy a fiatalok egyre nagyobb létszámban jelentkeznek. Nagyon fontos a hazafias, honvédelmi nevelés, az egészséges életmód fenntartása – hangoztatta a miniszter.

A hazai védelmi ipar fejlesztéséről elmondta: újraindítják a hazai fegyvergyártást. Kiskunfélegyházán készülnek azok a kézi lőfegyverek, amelyekkel nemcsak a Magyar Honvédséget, hanem a rendőrséget és a büntetés-végrehajtás állományát is ellátják majd.

További hírek

Olvasnivaló