Ugrás a tartalomra

Értük is dolgoznak – végzős diákok járták be a Városházát

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 02. szerda 16:22
Gyerekek számára is nyitva állt a Városháza kapuja. Veres Pál polgármester 2019-ben Nyitott Városházát hirdetett, ennek a programnak a részeként nyerhettek betekintést iskolások a hivatal munkájába szerdán. Idegenvezetőjük Szopkó Tibor alpolgármester és Ignácz Dávid jegyző volt.
Mocsári László képgalériája

A Herman Ottó Általános Iskola végzős diákjait fogadták szerdán, a fiatalok többek között a közgyűlési terembe is bemehettek, majd a Városháza impozáns erkélyén készítettek fotókat. Jól esett kimozdulniuk az iskolából, már csak azért is, mert távolabbi kirándulás szervezésére egyelőre nincs lehetőségük az iskoláknak. Ezért is gondolta úgy az intézmény, hogy a városon belül látogatnak meg egy fontos intézményt, ebben pedig az önkormányzat is partner volt.

– Szerencsés egymásra találás ez – mondta Agócs Ágnes, a Miskolci Herman Ottó Általános Iskola egyik osztályfőnöke. – Enyhül a járványhelyzet, így jobban merünk iskolán kívüli programokat szervezni. Azt tapasztalom egyébként is, hogy túl kevés időt fordítunk a szűkebb pátriánk megismerésére.

A városházi túra a díszteremben folytatódott, ahol a város jegyzője kalauzolta a fiatalokat. Ignácz Dávid kiemelte, a látogatás a Nyitott Városháza program részeként valósult meg.

Szopkó Tibor, alpolgármester pedig azt emelte ki, hogy közelebb tudták hozni a fiatalokat az önkormányzathoz. – Láthatták, érezhetik, hogy az önkormányzat a miskolciakért dolgozik – emelte ki.

A járványhelyzet óta először nyílt ki a Városháza a miskolci látogatók előtt, de a program folytatását tervezik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!