Ugrás a tartalomra

Ezek a szolgáltatók maradnak nyitva

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 25. szerda 16:43
Tájékoztatás a kereskedelmi és vendéglátó tevékenységek, illetve a rendezvények és az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzeti szabályairól:
étterem

A vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók 6-tól 15 óráig tarthatnak nyitva, ezen kívül pedig csak akkor és annyi időre fogadhatnak vásárlókat, amíg azok megrendelik, átveszik, vagy kifizetik az elvitelre vásárolt termékeket. 15 óra után csak az élelmiszerboltok, drogériák, gyógyszertárak, gyógyászati segédeszközöket, vagy higiéniai papírárukat, tisztítószereket, vegyi árut forgalmazó üzletek, illetve a benzinkutak és a dohányboltok tarthatnak nyitva.

A veszélyhelyzet miatt átmenetileg tilos zenés, táncos rendezvényeket, gyűléseket tartani, illetve ilyen eseményeken részt venni, létszámtól függetlenül. Kivételt jelentenek ez alól a vallási szertartások, az esküvők és a temetések. Sporteseményeket csak nézők nélkül, zárt ajtók mögött lehet rendezni.

Szintén a veszélyhelyzet miatt átmenetileg szünetelnek a színházi és táncművészeti előadások, a koncertek, bezártak a mozik, múzeumok, közgyűjtemények és a könyvtárak.

Ezen intézkedések betartását a rendőrség folyamatosan ellenőrzi, azok pedig, akik megszegik valamelyik rendelkezést, akár 5000 forinttól 500 ezer forintig terjedő szabálysértési bírságra is számíthatnak.

Bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható a lakosság ellátása céljából végzett üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység a vendéglátóhellyel, vagy napi fogyasztási cikkeket értékesítő üzlettel kötött szerződés alapján. A lakosság ellátása céljából ilyen módon élelmiszereket is lehet forgalmazni.

A nem bejelentett és nem nyilvántartott üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység során tilos termékbemutatás céljából utazást vagy rendezvényt szervezni a vásárlóknak. A lakosság ellátása céljából végzett csomagküldő kereskedelem ugyancsak bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható.

A bejelentés és nyilvántartás nélkül végzett üzleten kívüli, illetve csomagküldő kereskedelmi tevékenység során csak napi fogyasztási cikkeket és vendéglátóipari tevékenység részeként árusított termékeket lehet forgalmazni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!