Ugrás a tartalomra

Fagyosan indult a hétvége

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. január 09. szombat 11:40
A Bükk-fennsík egyik töbrében közel -20 Celsius fokot mértek szombatra virradóra. Bár ezt az Országos Meteorológiai Szolgálat nem erősítette meg (náluk -9 fok volt a leghidegebb mért érték), azt azért elmondhatjuk: hideg, csípős reggelre ébredhettünk.
Forrás: Az Északi-középhegység vándorai című Facebook-csoport | Pozsgai József Jocó

A Bükk-fennsík töbreiben nyáron sem ritka a hajnali fagy, így nem lepődtünk meg a Lillafüred Online szombat reggeli posztján: ők osztották meg, hogy farkasordító hideg volt éjszaka a Bükkben. Az egyik töbörben közel -20 Celsius fokig csökkent a hőmérséklet. A következő napokban még ennél is hidegebb jöhet egyébként.

A meteorológiai szolgálat arról írt Facebook-oldalán, hogy országos átlagban -3 fok környékén alakult a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet, ez nagyjából megfelel a sokévi átlagnak. A leghidegebbet Zabarban (-9 fok), míg a legenyhébbet (~0 fok) Pécs környékén mérték.

Forrás: az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos Facebook-oldala

Napközben a legtöbb helyen kevéssel fagypont fölé melegszik a levegő, de a tartósan borult, ködös tájakon még délután is maradhat a gyengén fagyos idő. Előrejelzésükben azt is írják, hogy az ország nyugati, déli tájain kisüthet a nap, felénk azonban döntően megmarad a köd.

Délutántól dél felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. A tartósan borult tájakon hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű, a tartósabban ködös, rétegfelhőzettel borított tájakon alacsonyabb hőmérséklet várható. Késő estére 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

További hírek

Olvasnivaló