Ugrás a tartalomra

Feczkó Tamás: "Elvettek tőlünk két pontot!"

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. október 06. vasárnap 00:21
Az OTP Bank Liga 8. fordulójában hazai pályán fogadta a DVTK a PAFC csapatát. Az első félidőben nem esett gól, a fordulás után Serhii Shestakov góljával előnyt szerzett a DVTK, amit közvetlenül a lefújás előtt egy igencsak lesgyanús találattal egyenlítettek ki a vendégek.
Mocsári László képgalériája

 Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 2302 néző. Játékvezető: Erdős József (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szécsényi István; Solymosi Péter, Ducsai József).
DVTK: Danilović - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai - Korbély, Rui Pedro, Prosser - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
PAFC: Hegedüs L. - Szolnoki, Meißner, Hadzhiev, Nagy Zs. - Van Nieff - Gyurcsó, Knežević, Sós B., Urblík - Vaněček. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Csere: Sós B. helyett Kiss T. a 67., Korbély helyett Shestakov a 68., Ivanovski helyett Hasani a 72., Urblík helyett Vlasko a 73., Knežević helyett Mebrahtu a 79., Rui Pedro helyett Bacsa a 87. percben.
Sárga lap: Meißner a 48., Szolnoki az 55., Márkvárt a 90+2. percben.
Gólszerző: Shestakov (1-0) a 76., Vlasko (1-1) a 90+1. percben.

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Elvettek tőlünk két pontot!
Jól kezdtük a mérkőzést, két komolyabb helyzetünkből többet is kihozhattunk volna. Utána átadtuk a területet a PAFC csapatának, hogy birtokolja azt, ezzel belekényszerítettük abba területbe, ahol labdát akartunk szerezni. Ez működött, azonban sajnos egyetlen kontratámadást sem tudtunk végigvinni.
A második félidőben rendkívül türelmesen játszottunk, az ellenfélnek nem volt területe, hogy megbontsa a védelmünket.
A korábbi mérkőzéseken ellenfelünk sorra alakította ki a helyzeteket és lőtte a gólokat, ma azonban pár átlövési kísérleten kívül nem tudtak veszélyeztetni.
A játékosaimra büszke vagyok, olyan mentális erőről és taktikai fegyelemről tettek tanúbizonyságot, ami nagyon ritka.
Nagyon bosszantó, hogy egy ember munkája elvett tőlünk két pontot, ami ebben a bajnokságban nagyon sokat ér. Nem a játékvezetőre gondolok, hanem a segítőjére. Nem szoktam velük foglalkozni, de több ember egész heti munkáját tették tönkre. Emellett mi is hibáztunk, két pontunkba került ez az órási a hiba.
Nagyon motivált és jó játékosokkal dolgozok az edzéseken, ezért könnyű helyzetben vagyok, bárkit cserélek be, bizonyítani akarja, hogy a kezdőcsapatban lenne a helye, nem véletlen, hogy Hasani és Shestakov is jól szállt be a mérkőzésbe.
 

Hornyák Zsolt: - Számomra nagy szenvedést jelentett a mai találkozó, egyáltalán nem tetszett, amit láttam.
Más stílust vártam a hazaiaktól, és ezt nem kritikai éllel mondom, egyszerűen támadójátékot vártunk tőlük, ezért meglepődtünk, hogy beálltak a térfelükre.
Nem tudtuk megbontani 90 percen keresztül az ellenfél védekező játékát, és majdnem ráfizettünk erre.
Jobban illik nekünk a támadójáték, amit ma kevésbé tudtunk játszani, mint a korábbi találkozókon, ahol domináltunk a széleken. A DVTK védekező blokkját visszalépéssel, mélységből indított ritmusváltással kellett volna bontani, nem vagyok elégedett Urblík és Knežević játékával, akiknek ez lett volna a feladatuk. 
Sokáig úgy nézett ki, 0-0 lesz a végeredmény, majd majdnem megbüntettek a hazaiak egy végigvitt ellentámadással. Hála Istennek tudtunk egyenlíteni, de maga a mérkőzés nem tetszett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok