Ugrás a tartalomra

Felmérések és egyeztetések Miskolc útjairól

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 04. csütörtök 14:24
Miskolc város aszfaltos és zúzalékos útjainak felújítása érdekében indultak felmérések és egyeztetések.

Az aszfaltos utakon a kátyúzási munkákat többféle technológiával, egész évben végzi a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. A nagyfelületű kátyúzási munkák az aszfaltkeverő telepek megnyitásával kezdődhetnek el.
Az elmúlt időszakban, a Társaság Útellenőri Szolgálatának előzetes felmérése alapján, a javítási munkák előkészítése folyt. Egyeztetések indultak az MVK Zrt.-vel és a települési önkormányzati képviselőkkel a választókörzetükben található úthibák javításáról, ütemezéséről.

Az egyezetések és a szakmai javaslatok alapján, az útburkolat-javítási munkákat március közepén (időjárás függvényében) indítja a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. alvállalkozó bevonásával, több helyszínen. 
Az útjavítási munkák főközlekedési utakat éppúgy érintenek, mint néhány valóban rossz állapotba került forgalmasabb mellékutcát. 

Az elmúlt időszak kedvezőtlen időjárási körülményei megviselték a város területén található zúzalékos úthálózatot. A havazás, a jegesedés, majd a hirtelen olvadás kedvezőtlenül befolyásolták az utak állapotát.
A szakmai szempontokat figyelembe véve sajnos az átázott felületű utakon eddig nem lehetett elvégezni a szükséges javítási munkákat, de a kedvező időjárás beköszöntével elindulhatnak az útjavítási feladatok.
Az elmúlt hetekben a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Útellenőri Szolgálatának előzetes felmérése, a beérkezett lakossági és önkormányzati képviselői bejelentések alapján a javítási munkák előkészítése folyt. Az egyezetések és a szakmai javaslatok alapján a javítási munkákat szintén március közepén (időjárás függvényében) indítja a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. alvállalkozó bevonásával.

További hírek

Olvasnivaló