Ugrás a tartalomra

Felsegítette, de ha már ott volt, ki is fosztotta a Centrumnál botladozót (videóval)

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. november 25. péntek 15:26
Az önjutalmazás térfigyelő kamerát gyönyörködtető módját választotta az a fiatal férfi, aki embertársa felé nyújtott kezével rövidesen annak zsebében találta magát. 

A múlt péntekről szombatra virradó éjszaka észlelte a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) térfelügyeleti szolgálata, amint egy férfi elesik a Centrumnál. A szakemberek nem először fedezhettek fel kameraképeiken illuminált állapotú, tántorgó személyt. Ilyen esetben a Győri kapui bázisról azonmód értesítik a történtekhez legközelebb tartózkodó járőröket, hogy a bódultság véletlenül se torkolljon balesetbe vagy kifosztásos bűncselekménybe.

Fotó: Mocsári László

Látványos és erőszakos történésekről ezúttal szó sem volt, eltekintve attól, hogy a sértett egy háromfős fiatal társaság szeme láttára bukott orra, s a talajra zuhanás során meg is ütötte a fejét. Hősünk naivan gondolhatta: a nehezén túl is van – ám az igazi csapás csak ezt követően érte, mihelyst egy negyedik, a trióval nem szorosan tartó fiatal férfi is „odaadóan” formált magából támaszt. Az idősebb férfi ekkor bizony sértetté lett: történt ugyanis, hogy a jószívűség álcája mögül elővillant az eltulajdonítási vágy levetkőzhetetlen démona.

A segedelmet csak egészen rövid ideig élvező illetőnek néhány percbe bele is tellett, hogy eljusson a tudatáig: alattomos gaztett elszenvedőjévé vált. Így az addigra már a helyszínre kiérkező MIÖR-brigád figyelmét is mihamarabb igyekezett saját állapotáról a vele szembeni bűneseményre átterelni. Közben a főhadiszálláson dolgozó kollégák is visszanézték a felvételt, aminek mentén a férfi által elmondottak megerősítést nyertek.

A fiatalok nyomába eredő rendészeknek innentől már nem kellett sok, hogy a kabátzsebben lévő értékek eltulajdonításáért felelős elkövetőt elfogják, és a városi rendőrkapitányság szolgálata számára átadják – árulta el érdeklődésünkre Vincze Csaba. A szervezet igazgatója emlékeztetett: ez az esztendő mintegy tíz ehhez hasonló, a körülményektől eltekintve tipikus zseblopásnak tűnő bűncselekményt produkált Miskolcon, melyek jellemzően a város olyan frekventált pontjain történnek, mint amilyen az Újgyőri főtér, a Centrum Áruház környéke vagy a Búza tér is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!