Ugrás a tartalomra

Felújított műfüves pályán folytatódhatnak a testnevelés órák a Pattantyúsban

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 25. szerda 11:37
Másodszorra kellett felújítani a Pattantyús Általános Iskola műfüves pályáját, mert a környéken élők folyamatosan bemásztak az udvarra és tönkretették a gyepet, a kapukat és a kerítést is. Fodor Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője, az iskola és a szülők segítségével most újra felújíttatta a pályát, hogy az általános iskolások ismét birtokba vehessék azt.
Fotók: Mocsári László

Az átadón a DVTK úgynevezett nagy öregei is részt vettek, akik kiemelten fontosnak tartják a gyerekek sportra nevelését.

Fodor Zoltán önkormányzati képviselő a Miskolc Televíziónak elmondta, tíz évvel ezelőtt négy műfüves pálya épült Miskolcon, amelyből az egyik a Pattantyús iskola pályája. Amikor nincs tanítás, és be van zárva az iskola, a kerítésen átmászva használják a környéken élők – folytatta. Mint mondta, ezzel nem lenne olyan nagy gond, ha rendeltetésszerűen használnák a pályát, de sajnos rongálták és balesetveszélyessé tették.  

„Szükség van erre a pályára, hogy egészséges fiatalok nőjenek fel. Ép testben, ép lélek – ezért mindent meg kell tenni. Így, amíg én képviselő leszek, mindent meg fogok tenni azért, hogy megfelelő minőségben álljon a gyerekek rendelkezésére ez a pálya." – emelte ki a képviselő.

A Miskolc Televízió azt is megtudta, teljesen új hálót, új korlátokat, új kapukat kellett csinálni, egyetlen oldalpalánk deszkája sem volt ép. – A műfű több helyen fel volt szaggatva, és sajnos nagy nehezen tudtam hozzá szerezni más területen meglévő műfüves maradványokat. Ez tehát nagyon drága mulatság, de akkor is azt gondolom, hogy meg kell csinálni a tanuló ifjúságnak, a jövő nemzedékének – hangoztatta a képviselő.

A pálya felújítása több mint 3 millió forintba került.  

További hírek

Olvasnivaló