Ugrás a tartalomra

Fenyőből játék: újrahasznosítás az oroszlán-kifutón

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 30. hétfő 16:19
A miskolci kisoroszlán bizonyítja: a karácsonyfa végsősoron csak egy feldíszített macskajáték.

Az interneten számos macsakás videó, kép és mém terjeng, ahogy a házikedvencek birtokba veszik a család karácsonyfáját.

Mint például ez:

Vagy ez a kép:

Forrás: https: meowingtons.com

Hiába a gazdi leleménye, a lógatott fát sem hagyják lógni a macskuszok.

Egy klasszikus mém:

képforrás: liked.hu

Na jó, a kutyák is lelkesednek a karácsonyért:

Képforrás: Pinterest

Ám nem csak a házimacskák vonzódnak rejtélyes módon a karácsonyfához: a Miskolci Állakert oroszlánykölykei is nagyon örültek a vízkeresztnek. Az új kedvenc játékuk ugyanis egy leselejtezett fenyőfa.

Képforrás: Miskolci Állatkert

Amikor az újrahasznosítás és a környezetgazdagítás találkozik, olyan kitűnő „játékszer” kerülhet a macskafélékhez, mint a kidobásra szánt fenyőfa - írja oldalán a Csanyik lankáin fekvő intézmény. Az állatkerti állatok jóllétéhez ugyanis nem elég az alap szükségletek (megfelelő kifutó, búvóhely, hőmérséklet, táplálék, víz, stb.) biztosítása. Az emlősöknél, és egyes madárfajoknál jelentős a játékos viselkedés szerepe. Legfőképpen a fiatal állatoknál észlelhető sokféle játékos viselkedés - indokolják a szakértők.

A játék egyrészt egy tanulási folyamat, mely segíti az állatok felkészülését a felnőtt életszakasz kihívásaira, másrészt az állatkerti állatoknál segít a felesleges energia levezetésében, valamint az unalom elűzésében.

A miskolci gondozók folyamatos ötletekkel, anyagokkal, eszközökkel teszik változatossá az állatok mindennapjait. Erre bizonyíték a 2022. tavaszán született kisoroszlán játéka nem más, mint egy kiselejtezett fenyő.

A vidám pillanatokról készült különleges videót ITT nézhetik meg!

Programok

Jelenleg nincsenek programok!