Ugrás a tartalomra

A férfi lélek 9 titka – Ügyesen álcázzák, de mind igaz rájuk

bien.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 18. szerda 11:14
Nem beszélnek az érzéseikről, nem akarnak elköteleződni, nem figyelnek rád és szeretnek irányítani – állítólag ez mind igaz a pasikra. A valóság viszont jóval árnyaltabb.
Forrás: askmen.com

Tudnak beszélni az érzéseikről, csak indirekt módon kell megközelíteni a témát. Például, hogy miből állna számára egy romantikus hétvége. A válaszok segítenek feltérképezni a gondolatvilágát, így nem érzi majd az ember mellette, hogy a meg nem értés fala közöttük van. A „mit érzel most?” kérdést azonban el lehet felejteni.

Figyelnek a párjukra. „Aha, igen, értem” – szoktuk mondani a barátnős beszélgetések közben, ha éppen alig jutunk szóhoz. A nők szükségét érzek a bizonyos időközönkénti szóbeli visszajelzésnek, a pasik viszont nem így működnek. Attól, hogy nem helyeselnek, még figyelnek. A hallgatás tehát nem a figyelem hiányáról árulkodik, sőt.

Könnyebben elengednek. Mi, nők sajnos tovább emlékszünk a negatív tapasztalatokra, érzelmekre és a feszültségre, így tovább tart számunkra egy vita vagy párkapcsolat kiheverése. Viszont ebből akár előnyünk is származhat: előfordulhat, hogy egy parázs vita utáni reggelen ágyba hozott reggelivel ébreszt „az az állat”, és minden haragunk elszáll a mosolyától. Ugyanakkor ennek hátulütője is van, hiszen ha sokáig tart a harag, meglehet, nem fog tovább próbálkozni és „elengedi a kezünket”.

Forrás: hindustantimes.com

Szeretik, ha a nő kezdeményez. Régi felfogás szerint ugyan a férfi dolga a szex kezdeményezése, ám imádják, ha néha a nők irányítják őket. Nem kell tehát félénknek lenni, ha felébred a vágy – főleg akkor ne, ha együtt töltött hónapok, évek állnak a párkapcsolat mögött Ettől csak kiegyensúlyozottabb lesz, mert nem kell azon sakkozni, hogy vajon észrevette-e a burkolt kis jeleket.

A közös időtöltés hatalma. A pasiknál kiemelt fontosságú a gondolatok és az érzések megosztása, illetve a közös élményteremtés bizonyos tevékenységek segítségével. A haverjaikkal sportolni szeretnek, a párjukkal pedig... nos, a szexet is a sport egy formájának tekinthetjük. Az intim együttlétek mellett persze rengeteg közös aktivitásban lehet része egy párnak, a legjobb, ha olyan hobbitevékenységet végeznek, amely mindkettejüknek örömet okoz.

Az apamodell a legfontosabb. Ha tudni akarjuk, milyen lesz évek múlva a kedvesünk, ismerjük meg a papáját! A legtöbb pasi ugyanis az apjától sajátítja el a párkapcsolati szerepmintákat – még ha önkéntelenül is. Előfordulhat, hogy bizonyos negatív élmények miatt éppen ellenkezőképp akar viselkedni, mint az apja – ebben az esetben még veszekedéskor se hozzuk szóba, ha esetleg hasonlítanak.

Gyakorlatiasan szeretnek. Az „sz” betűs szó kimondása helyett inkább cselekednek. Ha hajlandó ezermesterkedni a nő lakásában, sőt olyan apróbb házimunkák elvégzésére is kapható, mint a szemét kivitele, akkor biztos, hogy ez a pasi odavan a lakás tulajáért – még akkor is, ha nem hangoztatja óránként.

Forrás: buzzfeed.com

Kell egy kis magány. Előfordulhat, hogy a párunk órákat tölt a kertben vagy a konditeremben, mi pedig aggódni kezdünk: vajon mit rontottunk el? A válasz: valószínűleg semmit, az önálló időtöltésre való igény teljesen természetes. Vegyünk példát róla, szervezzünk magunknak mi is valami külön programot, akár csak egy wellness-délutánt a fürdőszobában! Néhány magányos óra édesebbé teszi a viszontlátást.

Komolyan veszik az elköteleződést. Sokan mondják, hogy a férfiak rettegnek az elköteleződéstől. Ez azonban nem igaz, hiszen a házasság nagyon komoly lépés számukra. Egyszerűen csak szeretnének biztosak lenni a kapcsolatban, mielőtt szorosabbra fűznék a szálakat. Egy kutatás szerint mindössze 10%-uk bánja meg az esküvőt, a többiek bármikor elvennék újra ugyanazt a nőt.

További hírek

Olvasnivaló