Ugrás a tartalomra

Festményekkel idézik fel a tavasz színeit

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. január 14. péntek 11:32
Virágom, virágom címmel nyílt tárlat Gondosné Szabó Éva festőművész képeiből január 13-án az Ady Endre Művelődési Házban.

Gondosné Szabó Éva festőművész kiállítása az Adyban - Mocsári László képgalériája

A kiállítást Bártfai Noémi nyitotta meg, aki méltatta a kiállított képeket és az alkotót is. „Bár az ember legértékesebb kincsei a szívekben lakoznak, művészi adottság által annak egy pici részét kézzelfoghatóvá tehetjük. Ilyen értéket tekinthetünk meg itt az Adyban, melyek a festmények alkotójának szívében születtek” – mondta.

- A természet gyönyörűvé válik, amikor a hosszú és hideg tél után végre kinyílnak a világok és szüntelenül elkezdenek énekelni a madarak. A téli hónapok végén mindannyian arra várunk, hogy ismét láthassuk a színes virágokat, a tavaszi erdőt, a nyári naplementéket. A kiállított képek éppen ezeket ábrázolják, remélem, hogy minden érdeklődőnek hoznak majd egy kis feltöltődést addig, amíg a tavasz valóban beköszönt – tette hozzá Bártfai Noémi.

Fotó: Mocsári László

Gondosné Szabó Éva lapunknak elmondta, a tárlat tulajdonképpen egy életmű-kiállításnak is felfogható, hiszen 2023-ban lesz húsz éve annak, hogy elkezdett festeni.

- Gyermekkoromban szerettem volna porcelánfestő lenni, azonban felnőttként teljesen másfelé sodort az élet. Közgazdasági tanulmányaimat követően a Tiszai Vegyi Kombináthoz kerültem és ott is dolgoztam, egészen a nyugdíjig. Ezt követően döntöttem úgy, hogy most már azt fogom csinálni szabadidőmben, amit mindig is szerettem volna: festeni fogok – árulta el a festőművész, aki hozzátette még azt is: korábban főként tájképeket alkotott, mostanság viszont érdeklődése a virágok felé fordult, innen származik a kiállítás címe is.

A tárlat február 25-éig tekinthető meg az Ady Endre Művelődési Házban.

További hírek

Olvasnivaló