Ugrás a tartalomra

Figyelmetlen volt a szülő, gyerekei nyugtatót vettek be

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 15. kedd 09:46
A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

A vádlott idén februárban a 3 és 5 esztendős leány gyermekeivel Aszaló településen, a lakóhelyéről átment a közeli rokonai házába, ahol gyermekei az udvaron kezdtek el játszani, amíg ő a lakás konyhájában főzött.

A házban lakó felnőtt családtagok különböző nyugtató és altató hatású gyógyszereket tartottak a lakásban, amelyek azonban a gyermekek számára hozzáférhető helyen voltak. Erről tudott a vádlott is, ennek ellenére nem figyelt gyermekeire. A két kisgyermek utólag már megállapíthatatlan típusú és mennyiségű nyugtató-altató hatású gyógyszereket vett be, mivel a tablettákról azt hitték, hogy cukorkák.

Illusztráció

Ebéd közben mindkét gyermek aluszékonnyá vált, majd eszméletüket veszítették, mentőt kellett hozzájuk hívni, a szakszerű orvosi ellátást követően tünetmentesen kerültek vissza a lakóhelyükre.

Az orvosi ellátás során észlelt tünetek, és az alkalmazott terápia alapján az volt megállapítható, hogy benzodiazepin származékot tartalmazó gyógyszereket fogyasztottak, amelyek kisebb mennyiségben aluszékonyságot, nagyobb koncentrációban kómaszerű állapotot, míg ritkább esetben légzésleállást okozhatnak.

Az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést, valamint pénzbüntetést indítványozott – tájékoztatta szerkesztőségünket Tisza Tamás Tibor mb. főügyészhelyettes.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!