Ugrás a tartalomra

Fokozatosan újraindul a járóbeteg-ellátás

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. május 07. csütörtök 11:35
Több mint kétszáz szakrendelés újraindításáról van szó, ezért a betegektől is türelmet kér a megyei kórház vezetése, hiszen nemcsak szakorvosokat és eszközöket, hanem a betegek legnagyobb biztonságát is meg kell teremteni a járványhelyzetben. A munka már elkezdődött, fokozatosan nyitnak majd a rendelések, az aktuális információkat a kórház weboldalán is folyamatosan megosztja az intézmény.

- A cél az, hogy biztonság fenntartása mellett minél több állampolgár számára tegyék lehetővé a járóbeteg rendeléseket – nyilatkozta Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója.

A Megyei Központi Kórház főigazgatója szerint ez nem jelenti azt, hogy azonnal visszatérnek az eredeti ellátási kapacitásokhoz, de már elkezdték a szükséges feltételrendszer kidolgozását, ami több napot vesz igénybe.

Az emberi erőforrások minisztere április 30-án utasításba foglalta, hogy a jövőben a kórházaknak nemcsak a sürgősségi ellátás elvégzésére van lehetőségük, hanem újraindíthatják a járóbeteg ellátást, az egynapos sebészetet, bizonyos rehabilitációs kezeléseket és a diagnosztikai tevékenységet. 

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló