Ugrás a tartalomra

Folyamatosan tiltja le a Facebook a magyar felhasználókat

Blikk/Infostart/HVG
Utoljára módosítva
2019. június 18. kedd 14:45
Több magyar felhasználó fiókját is felfüggesztette a Facebook, és most bizonyítaniuk kell személyazonosságukat. Számos oldal kedvelői száma is nagyot esett, ebből arra lehet következtetni: rendszerszinten változott valami a Facebook fake-fiók szűrési gyakorlatában.

Rengeteg magyar Facebook-felhasználó jelentette, hogy egyszerűen nem tud belépni a közösségi oldalra. Minden előzetes jelzés és ok nélkül tegnap este több magyar felhasználót is letiltottak az oldalról, akik azóta se tudnak belépni a profiljukba.

Állítólag nem csak a Facebook az egyetlen közösségi oldal, ahol problémák vannak. Az Instagramon és a Twitteren is hasonló helyzet merült fel vasárnap este. A felháborodott felhasználok tömegesen jelentik panaszukat az oldallal kapcsolatban – írja a HVG.

Hetekkel korábban, május végén a Facebook azt közölte, idén év elején nagy kisöprést végeztek a fake-fiókok terén, január és március között 2,2 milliárd fiókot tiltottak le vagy töröltek. Becsléseik szerint körülbelül a fiókok 5 százaléka lehet hamis, a korábbi 3-4 százalékos becslésnél is több – írja az infostart.hu.

A HVG szerint, az események hatására ellepték a kamuüzenetek a messengert, melyek szerint, ha nem továbbítják az üzenetet, őket is tiltja a Facebook.

A tiltási hullám okáról egyelőre nincs hivatalos információ.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!