Ugrás a tartalomra

Folynak a szóbeli felvételik

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 27. szombat 13:08
Városszerte tartják meg a középiskolai felvételiket hétköznap és hétvégén is, az egészségügyi előírásokhoz igazodva.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Ábrám Tibor, a Lévay József Református Gimnázium igazgatója elmondta, a középiskolák ebben a tanévben nagyon nehéz helyzetben voltak a beiskolázás előkészítése tekintetében, – Nem volt lehetőség részvételi módon megszervezett nyílt napokra, így minden középiskola online igyekezett információt nyújtani a tanulóknak. Az általános iskolák szintén nehéz helyzetben voltak, hiszen az ő érdekük is, hogy minél többet megtudjanak a tanulók a középiskolákról.

Az egyházi intézményben azt tapasztalták, hogy sokan érdeklődtek az online nyílt napok iránt. – Mi tartottunk egy interaktív nyílt napot is, egy zoom-os konferenciát, ahol kérdéseket tehettek fel a szülők, a tanulók, és úgy éreztük, hogy erre is nagyon nagy volt az igény. Aztán megtörtént a jelentkezés, a Lévayban idén is sokan akarnak továbbtanulni. A nyolcadikos diákok között három osztályt indítunk, tehát mintegy százhúsz helyre háromszáznegyven tanuló jelentkezett, a hatosztályos képzésünkön pedig egy osztályt tudunk indítani, itt is több mint kétszeres volt a túljelentkezés – mondta az igazgató.

A szóbeli felvételi nagyon nehéz logisztika elé állítja az intézményeket. – Tantestületünk teljes egésze részt vesz az elbeszélgetésben, a járványügyi szabályok betartása mellett. A tanulókat időpontra hívtuk a kialakított bizottságokhoz, amiket szétszórtuk az épület teljes területén, sőt a kollégiumot és a sportcsarnokot is használjuk – mondta Ábrám Tibor.

Az egyik felvételiző, Balga Luca református általános iskolából jött a vizsgára. – Az angollal kezdtem, az viszonylag jól sikerült. Akkor még nagyon izgultam, pedig minden tanár barátságos és segítőkész volt, úgyhogy nem kellett volna. Utána az elbeszélgetés és a hittan jött. Örülök, hogy reggeli időpontot kaptam, mert így hamar letudtam. Azért a Lévayt választottam, mert mostani iskolámban is nagyon tetszik, ahogy törődnek a gyerekekkel.

Simon Előd is izgult a felvételi szóbeli első felében. – Összességében tetszett a vizsga. Az elbeszélgetésen arra voltak kíváncsiak, hogy mik a hobbijaim és hogy mit csinálok hétköznaponként – mondta, hozzátéve, azért választotta a Lévayt, mert testvére már ide jár, és édesapjuk itt kezdte pályafutását tanárként. 

További hírek

Olvasnivaló