Ugrás a tartalomra

Fontos ügyre költik a felajánlást

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 15. csütörtök 14:56
Az ivartalanított kutyák iránt nagyobb az érdeklődés, ezért az állategészségügyi telep a Varga László által felajánlott összeget a beavatkozásra költi - tájékoztatta szerkesztőségünket a Városgazda.
A Fonoda utcai menhelyén rendeszeresen tartanak nyílt napokat. Fotók: Horváth Csongor

A Városgazda üzemeltetésében lévő Miskolci Állategészségügyi Telepen 54 kutya és 12 macska várja, hogy szerető gazdára találjon. A telepen lévő négylábúak többsége hímnemű, az irántuk való kisebb érdeklődés, az ivartalanítás hiányára is visszavezethető.

Az ivartalanítást egy 2021-ben hozott kormányrendelet írja elő. Varga László korábbi országgyűlési képviselő, lokálpatrióta támogató, idén tavasszal 250 ezer forintos felajánlást tett, ezzel segítve a telep négylábú lakóit. Az összeget ivartalanításra fordítja a cég, hiszen az a tapasztalat, hogy a már ivartalanított kutyák iránt nagyobb az érdeklődés, valamint számos betegség kialakulásának nagy mértékben csökkenti az esélyét, így egészségügyi szempontból is előnyös - olvasható a Városgazda honlapján

Negyedmillió forintot ajánlott fel Varga László a Miskolci Állategészségügyi Telepnek tavasszal. 

Mint írják, a menhelyi állatok ivartalanítása Veres Pál polgármester Nagy-Miskolc programjában is szerepel, ennek fontosságával pedig Dr. Kovács Miklós, a Miskolci Állategészségügyi Teleppel közreműködő állatorvos is egyetért, és támogatta az összeg ily módon történő felhasználását.
- Az a tapasztalat, hogy az ivartalanított kan kutyák kezelhetőbbek, kevésbé dominánsok, barátságosabbak és csökken bennük a kóborlási vágy is – tette hozzá az állatorvos.

A műtéteket szeptember első hetében kezdték el, várhatóan október végéig pedig közel 13 eb és macska fog átesni az ivartalanításon. A beavatkozást követő kéthetes felépülési idő és gondozás után már örökbe is fogadhatóak a műtéten átesett állatok - zárul a Városgazda tájékoztatása. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!