Ugrás a tartalomra

Gereblyével támadt a rendőrökre

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 28. szerda 10:55
A Miskolci Törvényszék helybenhagyta annak a nőnek a büntetését, akit a Miskolci Járásbíróság 2020. december 12-én hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt.

Az elsőfokú ítélet szerint 2020. december 10-én Miskolcon a Készenléti Rendőrség járőrei egy intézkedés keretében megbilincselték a vádlott élettársát, ezért a nő egy 1 méteres acél nyelű gereblyével indult a rendőrök felé. Amikor kb. 5 méterre megközelítette az intézkedés helyszínét, az egyik rendőr elé állt és feltartóztatta. A vádlott ekkor a gereblyét a járőr felé dobta, majd elfutott. Az eszköz sérülést nem okozott, mert a sértett észlelve a vádlott támadását kitért a szerszám elől.

A bíróság a nőt felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év szabadságvesztésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélettel szemben az ügyészség fellebbezett, a büntetés súlyosítását kérve a bíróságtól. A vádlott és a védő az ítéletet tudomásul vette.

A Miskolci Törvényszék szóbeli indokolásában kifejtette: a járásbíróság által megállapított tényállás helyes, a kiszabott büntetés törvényes és arányban áll a bűncselekménnyel, így annak súlyosítására nem kerülhetett sor. A törvényszék ítélete jogerős, ellene további fellebbezésnek nincs helye.

További hírek

Olvasnivaló