Ugrás a tartalomra

Guzi Blanka ezüstérmes lett az öttusa ob-n

mti.hu
Utoljára módosítva
2019. június 17. hétfő 10:31
Alekszejev Tamara és a Volán Fehérvár csapata nyerte a nők versenyét az öttusázók országos bajnokságán Budapesten.  A miskolci Guzi Blanka második helyen végzett az ob-n.
Fotó: Mocsári László

Az ob szombati versenyszámában 24-en indultak, a válogatott alapemberei közül a lábműtéten átesett Földházi Zsófia hiányzott. A május eleji székesfehérvári világkupán győztes Alekszejev megismételte akkori remek vívását, és ezúttal is megnyerte a számot. A medencében világbajnok csapattársa, Kovács Sarolta volt a leggyorsabb, Alekszejev a tizedik idővel csapott célba. A lovaglást hibátlan teljesítménnyel, a maximális 300 ponttal a fiatal, junior Európa-bajnoki bronzérmes Guzi Blanka nyerte, Alekszejevtől csak időtúllépésért vontak le egy pontot.

A záró, lövészetből és futásból álló kombinált számot Alekszejev 16 másodperces előnnyel kezdte a fiatal Simon Sarolta előtt, Kovács Sarolta 28 másodperces hátránnyal az ötödik helyről rajtolt. Alekszejev első és második lövészete hibátlan lett, a harmadik sorozatba két hiba "becsúszott", így a negyedik helyről rajtolt Guzi némileg megközelítette őt. Az Alba Öttusa SE sportolójának negyedik sorozata azonban megint hibátlan lett, így fölényes győzelmet aratva szerezte meg 2014 után második egyéni aranyérmét.

"Remek nap volt, elégedett vagyok a teljesítményemmel, különösen annak örülök, hogy hosszú idő után sikerült aranyérmet nyernem. Bevallom kicsit féltem a fiataloktól, hogy nagyon jönnek majd, a lövészetem azonban nagyon jól sikerült, így még sohasem" - mondta az MTI-nek a 30 éves bajnoknő, aki számára a hónap végén a tokiói vk-döntő lesz a következő állomás.
 

Eredmények, Nu Skin országos bajnokság, női verseny:
egyéni:

1. Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) 1395 pont
2. Guzi Blanka (Swimming Pentathlon Club) 1364
3. Gulyás Michelle (KSI) 1363
...5. Kovács Sarolta (Volán Fehérvár) 1306

csapat:

1. Volán Fehérvár (Kovács Sarolta, Kovács Eszter, Koleszár Zsófia) 3687 pont
2. Alba Öttusa SE (Alekszejev Tamara, Turbucz Anna, Ormándi Rebeka) 3520
3. KSI (Gulyás Michelle, Bánki Adél, Breitner Hanna) 3379

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!