Ugrás a tartalomra

Gyermeke jelenlétében szúrt az ózdi rabló

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 22. hétfő 12:19
Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, aki a sörözőbe magával vitte a 11 és 2 éves fiúgyermekeit, ittas állapotba kerülve egy kiskorú férfitől követelt cigarettát, aki ezt megtagadta, mire egy késsel a combja irányába szúrt.

A vádirat szerint a vádlott 2022. november hónap közepén az esti órákban Arló községben bement egy sörözőbe, ahová magával vitte a 11 éves és a 2 éves fiúgyermekeit is.

A vádlott alkoholt fogyasztott, amelynek következtében leittasodott. Cigarettára volt szüksége, és a vendéglátóegységben tartózkodó tizennegyedik életévét betöltött kiskorú férfit felszólította, hogy adjon neki cigarettát. A kiskorú sértett közölte, hogy nincs nála cigaretta, és hogy állítását bizonyítsa, a zsebeit is kifordította. 

A vádlott ezzel nem elégedett meg, cigarettát keresve, áttapogatta a sértett felső ruházatát, majd hozzá közel hajolva azt a fenyegető kijelentést tette, hogy „adjál cigit, mert megöllek!” 

Ezt követően a vádlott elővett egy több mint 8 cm pengehosszúságú bicskát, és közölte a sértettel, hogy most megszúrja, majd a bal combja irányába szúró mozdulatot tett.

A sértett ösztönösen védekezve, jobb kezével elhárította a szúrást, a kés pengéje viszont a hüvelykujján 1 cm-es sérülést okozott. A sértett elmenekült a helyszínről és rendőri segítséget kért, a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A vádlott cselekményét észlelte és megértette a felügyeletére bízott 11 éves gyermeke, ezzel a vádlott az erkölcsi fejlődését veszélyeztette. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, valamint indítványozta minden olyan foglalkozás gyakorlásától eltiltását, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné - derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleményéből.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!