Ugrás a tartalomra

Hajmeresztő videó: kerékpárútnak nézték az autópályát

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. július 21. szerda 14:34
Azt nem tudni mi járhatott a fejükben amikor úgy döntöttek, ez még belefér, de szerencsére mindketten túlélték a hajmeresztő mutatványukat.

 

 

Tapasztalt bringások is elképednek a Magyar Közút legfrissebb Instagram-posztjának vakmerő főszereplőin.  A közutak kezeléséért felelős állami vállalat közleményében – némi iróniával – úgy fogalmaz: „a szeszélyes és szélsőséges időjárás orvosmeteorológiai szempontból is rendkívül nagy hatással van a közlekedőkre. Talán ez okozta azt, hogy egy férfi csütörtökön az M1-es autópályán, egy másik illető pedig vasárnap kora reggel az M3-as leállósávján tekert.” 

Azt írják még, „a KRESZ előírásai feketén-fehéren leírják, hogy a gyorsforgalmi utakon csak olyan járművekkel szabad közlekedni, amelyek sík úton is legalább 60 km/órás sebességgel képesek haladni. Más járművek közlekedése szigorúan tilos. Ráadásul a leállósávot is csak meghatározott járművek használhatják folyamatos haladásra.” 

Könnyű belátni, a videón látható esetek egyik kitételnek sem feleltek meg, tehát a két kocabringás több szabálytalanságot is elkövetett, ráadásul rendkívül nagy veszélybe is sodorták magukat. 

Szerencsére egyik esetben sem történt baleset, de a Magyar Közút azért arra kér minden közlekedőt, hogy soha, semmilyen körülmények között ne kövessék ezeket a rossz példákat, amelyeket a KRESZ is egyértelműen tilt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!