Ugrás a tartalomra

Hamisítvány a Veres Pál jelöltje által készített hangfelvétel

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 10. csütörtök 16:38
Hamis és manipulált az a kompromittáló hangfelvétel, amit Bazin Levente egy családi összejövetelen a testvérével és sógorával folytatott beszélgetésről készített. Veres Pál jelöltje az összevágott felvétellel le akarta járatni sógorát, Tóth Ákost, aki az Új Lendület Miskolcért Civil Egyesület képviselőjelöltjeként indul az önkormányzati választáson. Az Új Lendület Facebook oldalán közzétett, Bazin Leventének, - Veres Pál képviselőjelöltjének- címzett nyílt levélében Tóth Ákos azt írja, hogy Bazin Levente a családi vacsorán megfenyegette és pénzt is kínált neki. A hangfelvételt pedig megvágatta és több beszélgetésből összeollózta. Tóth Ákos jogi lépéseket tett családját és a Kopcsó Gábor vezette egyesületet lejárató manipulált felvétel miatt.

Tóth Ákos – Bazin sógora- az Új Lendület Miskolcért egyesület közösségi oldalán közzétett nyílt levelében azt írja, hogy a Veres Pál jelöltje által készített hangfelvétel, vágott, manipulált, több beszélgetésből összeollózott és olyan részei is vannak, amit – valószínűleg egy stúdióban – utólag montíroztak bele, mert el sem hangzott.

„Szeretted volna tisztázni, hogy a Velünk a Város hatalomra jutása esetén, hogyan tud majd támadni engem a jelenlegi ellenzék, mert indultam képviselőjelöltnek.”

Tóth Ákos arról is ír, hogy Veres Pál képviselőjelöltje megfenyegette és pénzt is kínált neki.

„Nem értettem akkor az 1 milliós kérdésedet, de mára már tudom, hogy ez a Velünk a Város által felkínált 1 millió Ft-os játékod kezdete volt.”

Bazin Levente pizza partira hívta nővérét és sógorát. A fél órás összejövetelen elhangzott beszélgetést pedig mobiltelefonnal rögzítette. Majd a családi összejövetelen készült hanganyagot kampánycélokból kiadta a sajtónak. A hangfelvétellel azt akarta bizonyítani, hogy az Új Lendület Miskolcért civil egyesület egy „kamu” párt. Jelöltjeit pedig a Fidesz fizette le, hogy induljanak az önkormányzati választáson. Tóth Ákos feljelentést tett a „becsületsértő, a családját és az Új Lendület Miskolcért valamennyi képviselő jelöltjét kompromittáló felvétel” miatt. Bazin Leventének, Veres Pál képviselőjelöltjének pedig nyílt levélben válaszolt, ami az Új Lendület közösségi oldalán olvasható.

 

Részlet Tóth Ákos nyíltleveléből

Az elmúlt napokban a sajtóban megjelent a becsületemet a családomat és az Új Lendület Miskolcért valamennyi képviselőjelöltjét kompromittáló felvétel. A hangfelvételnek eredetisége és tartalma is erősen megkérdőjelezhető, ennek tisztázására meg is teszem a szükséges jogi lépéseket. Alábbiakban olvasható a hangfelvételt készítő Bazin Leventéhez, a Velünk A Város képviselőjelöltjéhez írt nyílt levelem.

 

Bazin Levi!

Mi így sem engedjük el a kezed…

Kedves Sógorom és Képviselőjelölt-Társam!

Te vagy az a „Haver”, aki a feleségem testvére vagy és – „szerencsédre a másik telefonoddal” - felvetted a szeptember 26-i esti családi pizzázást követő, több mint fél órás szűk családi beszélgetésünket.

Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy előző nap Te kezdeményezted ezt a családi pizzázós összejövetelt, mert szeretted volna tisztázni, hogy a Velünk a Város hatalomra jutása esetén, hogyan tud majd támadni engem a jelenlegi ellenzék, mert indultam képviselőjelöltnek. Nem értettem akkor az 1 milliós kérdésedet, de mára már tudom, hogy ez a Velünk a Város által felkínált 1 millió Ft-os játékod kezdete volt.

A családi lehallgatásod összevágott verziója nem azt tükrözi, mint ami ott elhangzott. Többször szó esett a Te és az én jelöltségemről és arról a fenyegetésedről, hogy milyen lépéseket fogtok tenni, ha Ti nyertek. A hangfelvétel úgy lett összevágva, hogy abból az ott elhangzottak egésze nem hallható. Arról már nem is beszélve, hogy olyan hanganyagot is sikerült belemixelni, amihez semmi közünk nincs. Ezzel kapcsolatban az Új Lendület Miskolcért korábban már közleményt adott ki.

(A nyíltlevél az Új Lendület Facebook-oldalán jelent meg)

 

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-