Ugrás a tartalomra

Harmadik alkalommal tartottak örömünnepet Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 20. szombat 16:06
Az egyre nagyobb figyelmet kiérdemlő III. Miskolci Örömünnep helyszínéül a páratlan szépségű Tapolcai rétet választották ki a szervezők, ahol a csörgedező Hejő-patak és a lankás dombok feledtetik velünk a rohanó hétköznapok dolgos világát.

A szervezők szeretnék, ha a város ezen részén is lenne ilyen jellegű kulturális rendezvény, ami ebben a romantikus és jól megközelíthető természeti környezetben összekapcsolja a különböző városrészek lakóit.

Juhász Ákos képgalériája

De mit is takar az örömünnep? Egy páratlan természeti környezetben – a Miskolctapolcai út és a Hejő patak mentén lévő zöld réten, a Kemény Dénes Uszoda és a Turistapark buszmegállók közötti területen – egy nagy-nagy örömnap megélése együtt.

Az ország első Örömünnepét Veszprémben rendezték meg 2014 nyarán. A veszprémi Örömünnep népszerűségét és sikerét látva egyértelmű igény mutatkozott egy hasonló rendezvény megszervezésére Miskolcon is, így a kezdeményezéshez 2016-ban csatlakozott Miskolc városa.

A lelkesedés és önzetlen jóakarás, tettrekész segítőkre és támogatókra talált. A miskolci civilek páratlan összefogásával és őszinte adakozásával bőséges, minőségi, változatos és minden korosztályt megszólító programkínálat állt össze, mely példaértékű lehet minden város számára. A siker garanciája a résztvevő civilek, akik az Örömünnep jóhírét viszik családjaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek, ezáltal nemcsak a rendezvény népszerűségét növelik, hanem igazán örömtelivé, családivá varázsolják a Miskolci Örömünnepet.

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2017-ben újra megszervezték a programot. Azt tapasztalták, hogy a helyiek lelkesedése töretlen, sőt tovább fokozódott. Idén bővült a szervező csapat és még gazdagabb programkínálattal várták a látogatókat a Miskolci Örömünnepre.

A Miskolci Örömünnep hiánypótló fesztivál a környéken, ahol az egészségtudatos családok hasznosan és önfeledten tölthetnek együtt egy örömteli napot páratlan természeti környezetben.

A programok összeállításánál fontos szempont volt, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére való és örömteli tevékenységeket. A rendezvényen főleg természetes alapanyagú vásárfiák és ételek gazdagítják lelki örömünket, egészséges életmódot hirdető előadások növelik szellemi tudatunkat, és a résztvevők testük karbantartására is lehetőséget kapnak: különféle masszázsok, testkezelések, mozgási lehetőségek közül választhatnak a látogatók.

A szervezők szándéka szerint Miskolctapolca turisztikai programkínálatát méltón gazdagítja egy ilyen kulturális rendezvény, ami idegenforgalmi szempontból jelentős vonzó hatással lehet úgy erre a városrészre, mint Miskolc város egészére nézve is.

További hírek

Olvasnivaló