Ugrás a tartalomra

Hat egészségügyi dolgozó kapott kitüntetést

Máté Bájer
Utoljára módosítva
2021. július 05. hétfő 16:44
A tavalyi év rendhagyónak számított sok szempontból, az egészségügyi dolgozók számára ez az időszak azonban olyan volt, mint egy 365 napig nyújtott második műszak. Az idei Semmelweis-napon – az oklevelek kiosztása mellett – ezt a munkát is megköszönte a város.
Beregi László képgalériája

A vírusjárvány miatt komoly teher nehezedett rájuk, emellett a figyelő tekintetek súlyát is érezhették. Most, hogy talán egy lélegzetvételnyi szünetet tarthatnak, hiszen enyhült a Covid 19 szorítása, eljött a köszönetnyilvánítás ideje.

A július 1-én megtartott Semmelweis-nap 1992 óta a magyar egészségügy napja: ekkor országszerte megköszönik az egészségmegőrzés, a megelőzés és a gyógyítás frontvonalában tevékenykedők munkáját.

Miskolcon idén 6 egészségügyi dolgozót tüntettek ki, de a város vezetése kifejezte háláját mindenkinek, aki segítette a vírus elleni védekezést.

Bár Veres Pál polgármester személyesen nem tudott részt venni az eseményen, gondolatait tolmácsolta az ünnepeltek felé.

– Önök hősök – fogalmazott a városvezető –, hősök járvány nélkül is, amikor a hétköznapokon kell lelket önteni belénk, amikor egy szűrővizsgálattal, vagy számos jó tanáccsal igyekeznek megóvni az egészségünket, segítenek elkerülni a megbetegedést, és hősök akkor, amikor néhány jó szóval támogatnak, ha a legkétségbeesettebbek, legkiszolgáltatottabbak vagyunk.

Az ünnepségen részt vett Varga Andrea alpolgármester is, aki szintén a hála nyelvén szólalt meg.

– Miskolc önkormányzata az egészségügyi alapellátás fenntartójaként különösen fontosnak tartja a területen dolgozók elismerését. Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy az egészségünk a legfontosabb, akik pedig ennek védelmében vagy annak visszaszerzéséért dolgoznak, kiemelten fontos feladatot látnak el, és megérdemlik a köszönetet.

Idén kitüntetést vehetett át a Semmelweis-napon:

Dr. Matolay Tamás fogorvos
Gárdonyi Nóra védőnői szervezeti egységvezető
Dr. Hajdú Éva Gabriella gyermekorvos
Dr. Csatlócki István háziorvos
Dr. Miskolci Róbert önkormányzati alapellátási igazgató
Korpás Márta egészségügyi alapellátási szervezeti egységvezető
.

További hírek

Olvasnivaló